Ο Ελβετός δάσκαλος Louis Palmer ξεκίνησε το ταξίδι του τον Ιούνιο του 2007 από τη Λουκέρνη. Ο τελευταίος προορισμός του ήταν το Πόζναν της Πολωνίας, όπου έφτασε χθες. Συνολικά διήνυσε 52.000 χλμ και το μεταφορικό του μέσο ήταν το πρώτο ηλιακό αμάξι.

Το διθέσιο όχημα ακολουθεί ένα τρέιλερ με ηλιακές κυψέλες. Σε περίπτωση που ο καιρός είναι μουντός, το ηλιακό αυτοκίνητο διαθέτει μπαταρία που φορτίζεται με ρεύμα. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι έως 90 χλμ. Είναι αθόρυβο και μπορεί να καλύψει, με γεμάτη μπαταρία, απόσταση 300 χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Louis Palmer τόνισε ότι το κόστος του αυτοκινήτου αγγίζει την αξία δύο Ferrari. Σε περίπτωση όμως που αρχίσει η μαζική παραγωγή θα κοστίζει γύρω στις 14.000€.

Ταξίδεψε στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Αμερική, ακόμη και στην Αυστραλία. Συνεπιβάτες του στο ηλιακό διθέσιο του ήταν ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ο αμερικανός σκηνοθέτης James Cameron, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Michael Bloomberg και προσωπικότητες από άλλους χώρους.

Ο Ελβετός δάσκαλος κατάφερε να περάσει το πιο ηχηρό μήνυμα. Ήθελε να δείξει σε όλους ότι η καθαρή τεχνολογία είναι εδώ, είναι πραγματικότητα και είναι ο μόνος τρόπος για να καταπολεμήσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκοπός του ήταν να πείσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να ξεκινήσουν την μαζική παραγωγή των ηλιακών αυτοκινήτων. Δεν ξέρουμε, αν τα κατάφερε. Ο καιρός θα δείξει. Η «Οδύσσειά» του όμως αποτέλεσε είδηση σε όλο τον κόσμο και σίγουρα έδωσε ελπίδα.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης