Με πολυτελές σκάφος έφτασαν σήμερα το πρωί στην Καλαβρία, στη νότια Ιταλία, περίπου 120 παράνομοι Κούρδοι μετανάστες από το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Όχι δεν πλούτισαν ξαφνικά, αλλά πρόκειται για νέα μέθοδο που χρησιμοποιούν οι λαθρέμποροι για να περνούν τους ελέγχους, όπως δήλωσε η ιταλική ακτοφυλακή.

Δύο Ουκρανοί έχουν ήδη συλληφθεί και οι ιταλικές αρχές πρέπει τώρα να αποφασίσουν αν πρέπει να κατηγορηθούν για εμπόριο ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν επρόκειτο για την τυπική ψαρόβαρκα αλλά για ένα πολυτελές σκάφος μήκους περίπου 15 μέτρων», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος Τύπου της ακτοφυλακής.

Οι μετανάστες, που είναι όλοι καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν σε ένα κέντρο υποδοχής κοντά στο Ριάτσε. Σύμφωνα με την ακτοφυλακή μεταφέρθηκαν στην ακτή από το σκάφος με μικρές βάρκες για μη γίνουν αντιληπτοί.

«Προφανώς (οι διακινητές) έχουν αλλάξει στρατηγική: χρησιμοποιούν όλο και πιο συχνά σκάφη ή ιστιοπλοϊκά που δεν τραβούν την προσοχή, αφού μοιάζουν με σκάφη που χρησιμοποιούν οι τουρίστες», εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την προηγούμενη εβδομάδα η αστυνομία συνέλαβε δύο Τούρκους, που επέβαιναν σε ένα ιστιοπλοϊκό μήκους 15 μέτρων, με την υποψία ότι μετέφεραν στην Καλαβρία παράνομους μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Ιράκ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης