Προσαρμοσμένος στη νέα κανονικότητα που επιβάλλουν οι συνθήκες της πανδημίας, διεξήχθη την Κυριακή με αρκετές διεθνείς συμμετοχές, ο 6ος Δρόμος Εκεχειρίας, από την Αρχαία Ήλιδα (διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων) στην Αρχαία Ολυμπία (ιερό τόπο διεξαγωγής των αγώνων), με τους κατοίκους των πυρόπληκτων χωριών να αποδεικνύουν ότι η φιλοξενία είναι τρόπος ζωής.
Παράλληλα με τον Δρόμο Εκεχειρίας, διεξήχθησαν δύο ακόμη δρόμοι τιμώντας τους πρωτεργάτες της Εκεχειρίας, που ήταν προαπαιτούμενη στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Δρόμος του Ιφίτου, τιμώντας τον βασιλιά της Ήλιδας Ίφιτο από το χωριό της Ήλιδας μέχρι το παλαιό μουσείο στον Αρχαιολογικό χώρο, (απόσταση 2 χλμ) τον οποίο έτρεξαν παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Και ο Δρόμος του Κλεοσθένη, από την Αρχαία Πίσα στην Αρχαία Ολυμπία (αγώνας 5χλμ) τιμώντας τον βασιλιά της Αρχαίας Πίσσας Κλεοσθένη (ο τρίτος που υπέγραψε την Εκεχειρία ήταν ο βασιλιάς της Σπάρτης Λυκούργος).
Η συμμετοχή των δρομέων (Ελλήνων και από δέκα ακόμη χώρες) έδειξε ότι το μήνυμα της Εκεχειρίας είναι ισχυρό και πρέπει να ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο, υπό τις σημερινές δύσκολες και ιδιαίτερες συνθήκες, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών.
Ιδιαίτερη σημασία για το νόημα και την αξία της Εκεχειρίας είχε η αντιπροσωπεία στρατιωτών δρομέων από την Παλαιστίνη καθώς και μελών του CISM από την Ουγγαρία, τη Λιθουανία και τη Βραζιλία, επισημαίνεται επίσης. Στο Δρόμο μετείχαν και δρομείς από τη Γερμανία, την Ολλανδία.
Σημειώνεται ακόμα πως οι διοργανωτές θέλοντας να τιμήσουν έναν άνθρωπο που η προσπάθειά του ξέφυγε από τις συνηθισμένες ανθρώπινες δυνάμεις και καταγράφηκε στα ρεκόρ Γκίνες, έθεσε ως επικεφαλής του Δρόμου της Εκεχειρίας τον Σπύρο Χρυσικόπουλο, ο οποίος κολύμπησε σε πισίνα 350 χλμ σε επτά ημέρες (100 περισσότερα από τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ) και ακολουθούσε ο επισμηναγός Τζέφερσον Μαρτίνεζ Μοτζαρντίν Κούτο (από τη Βραζιλία), ως απεσταλμένος της Γραμματείας του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM).