Τη δική του εκδοχή δίνει στη zougla.gr ο κυβερνήτης του φουσκωτού σκάφους που τραυμάτισε θανάσιμα τον άτυχο ποδοσφαιριστή της Βέροιας, Παναγιώτη Μπαχράμη.

Το δυστύχημα συνέβη πριν από λίγες ημέρες στην Κυπαρισσία, όταν ο ποδοσφαιριστής που πραγματοποιούσε υποβρύχιο ψάρεμα χτυπήθηκε από σκάφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δηλώνει στη zougla.gr ο κυβερνήτης δεν ήταν δυνατόν να αντιληφθεί την παρουσία του άτυχου ψαροντουφεκά, καθώς δεν είχε τον κατάλληλο σημαντήρα.

Σύμφωνα και με το Λιμενικό, ο ψαροντουφεκάς ήταν δεμένος σε έναν πλωτήρα διαστάσεων 70 επί 30 εκατοστών και πάχους 10 εκατοστών, σκούρου χρώματος, ο οποίος, κατά τον κυβερνήτη του φουσκωτού, δεν ήταν ορατός στη θάλασσα.

Ακούστε πώς περιγράφει ο κυβερνήτης το δυστύχημα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι προβλέπει ο νόμος

Το ΠΔ 373/85 προβλέπει οι ερασιτέχνες υποβρύχιοι ψαράδες να χρησιμοποιούν κίτρινο σημαντήρα με σημαία, ώστε να γίνονται αντιληπτοί τουλάχιστον από απόσταση 300 μέτρων: «Οι ερασιτέχνες υποβρύχιοι ψαράδες, όταν είναι σε κατάδυση, υποχρεούνται να φέρουν έναν επιπλέοντα σημαντήρα (πλαστικό), χρώματος κίτρινου, ο οποίος να φέρει σημαία κίτρινη με διαγώνια κόκκινη γραμμή, στην οποία αναγράφονται τα ψηφία Υ.Δ. (Υποβρύχια Δραστηριότητα) και ο οποίος πρέπει να είναι ορατός με κανονικές συνθήκες από απόσταση τριακοσίων (300) τουλάχιστον μέτρων. Εάν ο υποβρύχιος ψαράς συνοδεύεται από πλωτό μέσο, η σημαία αυτή πρέπει να είναι στερεωμένη σε εμφανές σημείο πάνω στο μέσο αυτό. Ο υποβρύχιος ψαράς πρέπει να κινείται σε μια ακτίνα πενήντα (50) μέτρων από το σημαντήρα ή το πλωτό μέσο».

Μετά το περιστατικό, ο κυβερνήτης του σκάφους συνελήφθη, ενώ στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης