Πρωτόγνωρα είναι όσα έχουν ακουστεί για τα τεκταινόμενα στους «κόλπους» της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), με αποκορύφωμα την υποτιθέμενη «κλοπή» εμπρόσθιου τμήματος του αντιαρματικού βλήματος RPG από στρατόπεδο στο Μαθιάτη, η οποία, όπως φαίνεται, δεν έγινε ποτέ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», οι άνθρωποι που διερευνούν την υπόθεση έλυσαν τη Δευτέρα τον «γρίφο» της χαμένης κεφαλής του βλήματος. Ύστερα από εξονυχιστικό έλεγχο στα έγγραφα διαχείρισης υλικού της μονάδας, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε κλοπή, παρά μόνο λογιστικό λάθος από στελέχη της Εθνικής Φρουράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, μέχρι το 2004, προβλεπόταν ότι στα κιβώτια φύλαξης θα φυλάσσονταν πέντε βλήματα του αντιαρματικού σε κάθε κιβώτιο, ωστόσο η σχετική διαταγή τροποποιήθηκε και προέβλεπε να τοποθετούνται έξι βλήματα σε κάθε κιβώτιο. Μετά την αλλαγή αυτή, στο όχημα μεταφοράς προσωπικού «Λεωνίδας» τοποθετήθηκε, παρ’ όλα αυτά, και ένα κιβώτιο με πέντε βλήματα, από το οποίο θεωρήθηκε ότι είχε κλαπεί η εν λόγω κεφαλή.

Το μοναδικό ερώτημα που εκκρεμεί είναι γιατί η σφραγίδα μολύβδου ήταν παραβιασμένη- όπως ισχυρίζεται ο διοικητής του λόχου, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Ο ίδιος, πάντως, παραδέχθηκε χθες, Δευτέρα, ότι δεν έκανε καταμέτρηση και ότι ο έλεγχος που διεξήγαγε, τελικά, ήταν μόνο οπτικός.

Άπλετο φως στην υπόθεση αναμένεται να ριχτεί ύστερα από γραπτή ενημέρωση από την Ε.Φ. αλλά και το πόρισμα της Αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης