Έντονες αντιδράσεις από ΚΚΕ και ΣΥΝ προκαλεί η επίσκεψη τη Δευτέρα του πρωθυπουργού του Ισραήλ στην Αθήνα.

Σε ανακοίνωσή του, ο Περισσός καλεί τον λαό «να εκδηλώσει την έντονη διαμαρτυρία του για την επίσκεψη στη χώρα μας και να καταδικάσει την υποστήριξη που προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση στον επιθετικό – ιμπεριαλιστικό ρόλο του Ισραήλ κατά των λαών της Μέσης Ανατολής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες, καθώς, συνεχίζοντας την πολιτική της ΝΔ, όχι μόνο στηρίζει πολιτικά, αλλά αναπτύσσει τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ με κοινά γυμνάσια».

Η ανακοίνωση καταλήγει με το κάλεσμα για τη συγκέντρωση στις 19:30 στο Πολεμικό Μουσείο και την πορεία που θα πραγματοποιηθεί στη συνέχεια προς την ισραηλινή πρεσβεία.

Από την πλευρά του, ο Συνασπισμός κάνει λόγο για «ασυνήθιστη σπουδή» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για αναβάθμιση των σχέσεων με το Ισραήλ, εκφράζοντας, παράλληλα, την ανησυχία του για την ανάπτυξη και στρατιωτικής συνεργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δυστυχώς, η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης κινείται σε ολισθηρούς δρόμους. Είναι λάθος η αντίληψη που θέλει την ανάπτυξη των σχέσεων με το Ισραήλ αντίβαρο στην Τουρκία» προστίθεται στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, η οποία καταλήγει με έκκληση στον πρωθυπουργό «να μην επεκτείνει τη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ, αλλά αντιθέτως να προχωρήσει στην ακύρωσή της».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης