Ο καναπές είναι πλήρης. Εσύ κι εκείνος είστε ξαπλωμένοι μπροστά στην τηλεόραση. Το remote control βρίσκεται πάνω στο τραπεζάκι. Το βλέπετε με την άκρη του ματιού σας, σκεφτόμενοι πώς να το αρπάξετε πρώτοι, χωρίς να δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο και υστερίες. Παράλληλα χαμογελάτε μεταξύ σας και χρησιμοποιείται τακτικές αποφυγής, μιλώντας για άσχετα θέματα.

Σε κάποια στιγμή εκείνος σκύβει να πάρει τα τσιγάρα του, αλλά έντεχνα αποφεύγει και πάει για το remote control. Το παίρνει και βάζει το πρόγραμμα που θέλει να παρακολουθήσει και, αναμένοντας να γίνει πανικός, σπεύδει να δικαιολογηθεί, γιατί πρέπει για δύο μόνο λεπτά να δει επεισόδιο της μίας ώρας για αυτοκίνητα. Θα ανασύρει όλες τις δικαιολογίες που μπορεί να θυμηθεί και θα καταλήξει να θυμίζει στη γυναίκα ότι ουδέποτε διαμαρτύρεται, όταν αυτή βλέπει «Friends».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατ’ αρχάς μείνε ψύχραιμη και ατάραχη. Μη δείξεις ότι θέλεις το remote control για σένα. Θα σε διορθώσει ότι τα «Friends» έχουν τελειώσει εδώ και χρόνια, όπως και το «Sex and the City», αν είχες σκοπό να χρησιμοποιήσεις και αυτό (ό, τι βλέπεις τώρα είναι επαναλήψεις). Ανέφερε ότι σε ενδιαφέρει να παρακολουθήσεις το πρόγραμμα αυτοκινήτων anyway, διότι άρχισε να σου αρέσει. Όταν αρχίσει το πρόγραμμα, άρχισε να ρωτάς, για να «λύσεις τις απορίες σου». Τι είναι αυτό, τι είναι εκείνο, τι είναι το άλλο. Διακριτικά στην αρχή (από ενδιαφέρον), μετά άρχισε τα επιφωνήματα έκπληξης και θαυμασμού. Προσοχή να μην καρφωθείς. Δώσε την εντύπωση ότι πραγματικά σε ενδιαφέρει το πρόγραμμα και έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα σου. Σκέψου σοβαρά να ασχοληθείς με το θέμα ζάντα αυτοκινήτου και αγωνιστικά καθίσματα. Πάει, άραγε, με το δικό σου αυτοκίνητο; (ρητορική ερώτηση που θα πείτε φυσικά μεγαλοφώνως).

Θα εκπλαγεί ευχάριστα. Θα σε ελέγξει αν έχεις πυρετό. Μετά το «μπούρου-μπούρου» θα κουραστεί και θα εκνευριστεί. Η μισή χαρά της εκπομπής του είναι να την παρακολουθεί μέσα σε απόλυτη ησυχία και ένταση (για να μπορεί να σκέφτεται). Του το χαλάς, αλλά δεν μπορεί να σου θυμώσει, διότι δεν διαμαρτύρεσαι για το πρόγραμμα.

Επίσης, δεν νιώθει ιδιαίτερα νικητής, αφού ήθελες να δεις την εκπομπή. Σε σημείο που μπορεί να εγκαταλείψει την προσπάθεια και να φύγει, αφήνοντας το remote control στον καναπέ. Αν δεν το κάνει, μην ανησυχείς. Την επόμενη φορά που θα δείχνει στην τηλεόραση το πρόγραμμα, δεν θα ασχοληθεί καν να το δει. Διότι θα τον έχεις κάνει να χάσει το ενδιαφέρον του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης