Ήταν αναμενόμενο ότι η έλλειψη κανόνων για το ποιος μπορεί να νοικιάσει και να οδηγήσει μια βάρκα με προπέλα θα οδηγούσε σε τραγωδία. Αυτό συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας (9/8) όταν ένας 26χρονος χτυπήθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα από την προπέλα βάρκας που είχε νοικιάσει στην παραλία της Βουρβουρούς στη Χαλκιδική. Ο θάνατος αναδεικνύει την ανάγκη να αλλάξει άμεσα το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο που αφορά την ενοικίαση πλεούμενων στις παραλίες της χώρας.

Στη συγκεκριμένη παραλία της Σιθωνίας αλλά και στο νησί Διάπορος που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, οι κολυμβητές κάνουν την προσευχή τους και παρακαλούν να μην τους συμβεί κάποιο τραγικό ατύχημα από τις δεκάδες βάρκες που κυκλοφορούν ανάμεσα τους και κινούνται συχνά με μεγάλη ταχύτητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι βάρκες αυτές νοικιάζονται από επιχειρήσεις της περιοχής, οι οποίες δεν παραβαίνουν κάποιο νόμο, αφού δεν απαιτείται δίπλωμα ή άλλη πιστοποίηση που να δείχνει ότι οι άνθρωποι που τις παίρνουν και τις οδηγούν ανάμεσα στους λουόμενους ξέρουν να τις χειρίζονται.

Έτσι, άνθρωποι χωρίς καμία ναυτική παιδεία και χωρίς γνώσεις για το αντικείμενο παίρνουν πλεούμενα τα οποία μπορούν να αναπτύξουν μεγάλη ταχύτητα και να μετατραπούν σε φονικά όπλα με θύματα τόσο τους ίδιους όσο και τους άτυχους που κολυμπούν αμέριμνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης