Μία μικρή αστάθεια στην έξοδο, στέρησε από τον Λευτέρη Πετρούνια ένα δεύτερο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Έλληνας γυμναστής, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, καθώς βαθμολογήθηκε με 15.200, ενώ στο πρώτο σκαλί του βάθρου θ΄ ανεβεί ο Κινέζος, Γιανγκ Λιού (15.500β.) και στο δεύτερο ο συμπατριώτης του, Χάο Γιου (15.300).

Ο «άρχοντας των κρίκων» εμφανίστηκε έβδομος κατά σειρά, γεγονός που ήταν ταυτόχρονα πλεονέκτημα και μειονέκτημα. Αφενός γνώριζε την απόδοση των αντιπάλων του και κατά συνέπεια ποια βαθμολογία θα του έδινε το χρυσό μετάλλιο και αφετέρου είχε το φυσιολογικό άγχος του αθλητή που κυνηγά μία συγκεκριμένη επίδοση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κινέζος Γιανγκ Λιού, ήταν εξαιρετικός και με 15.500 βαθμούς «έβαλε δύσκολα» στους αντιπάλους του, ωστόσο, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, έκανε το καλύτερο δυνατό κατά την διάρκεια εκτέλεσης του προγράμματος του. Τελικά αυτή η αστάθεια στην έξοδο, αποδείχθηκε καταλυτική στην βαθμολογία.

Η έκπληξη του αγώνα, ήταν ο έτερος Κινέζος, Χάο Γιού, ο οποίος ξεπέρασε τον εαυτό του και με 15.300 βαθμούς, άφησε εκτός βάθρου τον Γάλλο, Σαμίρ Σαΐντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 6ο μετάλλιο της ελληνικής γυμναστικής

Το δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια είναι το έκτο στην σύγχρονη Ιστορία της ελληνικής Γυμναστικής στον θεσμό.

Δύο μετάλλια έχει να επιδείξει ο Δημοσθένης Ταμπάκος, ένα χρυσό (Αθήνα 2004) και ένα ασημένιο (Σίδνεϊ 2000) επίσης στους κρίκους, ενώ από ένα μετάλλιο έχουν χαρίσει στην Ελλάδα ο Ιωάννης Μελισσανίδης (Ατλάντα 1996: χρυσό στις ασκήσεις εδάφους) και το ελληνικό ανσάμπλ (Ειρήνη Αϊνδιλή, Μαρία Γεωργάτου, Χαρά Καρυάμη, Κλέλια Πανταζή, Άννα Πολλάτου, Εύα Χριστοδούλου) που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στου Ολυμπιακούς Αγώνες Σίδνεϊ 2000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

«Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα και στις κόρες μου»

Με ανάμεικτα συναισθήματα, εμφανίστηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας, λίγο μετά την παραλαβή του χάλκινου μεταλλίου, στους κρίκους των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Ο Έλληνας γυμναστής, ο οποίος ανέβηκε για δεύτερη διαδοχική διοργάνωση στο βάθρο (σ.σ. στο Ρίο Ντε Τζανέιρο ήταν Ολυμπιονίκης) και πρόσθεσε:

«Ήταν ένας πάρα πολύ γεμάτος, ένας εξαιρετικός τελικός. Ήταν πολύ δύσκολος στην διαχείριση του. Τα συναισθήματα είναι πολύ ανάμεικτα. Είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι ξανά στα μετάλλια, με όλα όσα έχουμε κι έχω περάσει. Όμως έχω μία γλυκόπικρη γεύση, επειδή δεν μου αρέσει η τρίτη θέση. Και να είστε σίγουροι, πως κάνω ό,τι μπορώ για να νικήσω.

Η επιτυχία αυτή, σημαίνει δικαίωση, σημαίνει ότι καλώς συνέχισα να πιστεύω σ΄ εμένα παρά τις δύσκολες στιγμές και είναι μία απάντηση σε όσους πίστεψαν ότι δεν θα τα καταφέρω. Μαμά τα κατάφερα, θα έλεγα στην μητέρα μου τώρα. Αλλά θέλω να ευχαριστήσω την σύζυγο μου, την Βασιλική που είναι εδώ, την ομάδα μου και τον προπονητή μου, Δημήτρη Ράφτη».

Όσο για το αγωνιστικό του μέλλον, ο Λευτέρης Πετρούνιας, άφησε το καλύτερο για το τέλος, με μία… υπόσχεση: «Θα είμαι στο Παρίσι. Η καριέρα δεν τελειώνει με μία τρίτη θέση, αλλά με την πρώτη».

 

 

 

Η επιστροφή του Λευτέρη Πετρούνια στην Αθήνα είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη (05/08) στις 12:20 το μεσημέρι, με την πτήση “QR 203” της “Qatar Airways” από την Ντόχα.

 

 

Η κατάταξη του τελικού έχει ως εξής:

1. Γιανγκ Λιού (Κίνα) 15.500

2. Χάο Γιού (Κίνα) 15.300

3. Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15.200

4. Σαμίρ Σαΐντ (Γαλλία) 14.900

5. Ιμπραήμ Τσολάκ (Τουρκία) 14.866

6. Ντένις Αμπλιαζίν (Ρωσία) 14.833

7. Αντέμ Αζίλ (Τουρκία) 14.600

8. Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 14.133

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης