Ο οργανισμός του προέδρου της Παραγουάης,Fernando Lugo ανταποκρίνεται στον πρώτο κύκλο χημειοθεραπειών για την αντιμετώπιση του λεμφώματος, ενός είδους καρκίνου.

Ο 59χρονος  Lugo διαγνώστηκε με λέμφωμα την περασμένη εβδομάδα και νοσηλεύεται στο Σάο Πάολο στη Βραζιλία. Η κατάστασή του έδωσε τροφή σε έντονη σεναριολογία, σχετικά με το εάν και κατά πόσον η χημειοθεραπεία θα αναγκάσει τον πρώην Ρωμαιοκαθολικό επίσκοπο να μειώσει την δραστηριότητά του ή να μην ολοκληρώσει τη θητεία του, η οποία λήγει το 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο πρόεδρος ξύπνησε έχοντας όλες τις αισθήσεις του και χωρίς παρενέργειες, κάτι που είναι σημαντικό για την επόμενη φάση της χημειοθεραπείας και μας ενθαρρύνει πολύ», είπε ο υπουργός Επικοινωνιών.

Οι γιατροί είχαν δηλώσει ότι ο καρκίνος βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο μεν, αλλά υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να μπορεί να ιαθεί.

Η θεραπεία πιθανότατα θα συμπεριλάβει πέντε φάσεις χημειοθεραπείας τους επόμενους τέσσερις-έξι μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Lugo αναμένεται να βρίσκεται ξανά στη χώρα σήμερα Σάββατο και να συνεχίσει κανονικά τις προγραμματισμένες του δραστηριότητες.

Την Πέμπτη, είχε σημειώσει -επικαλούμενος και τους γιατρούς του- ότι η χημειοθεραπεία δεν θα επηρεάσει την δυνατότητά του να ασκεί την εξουσία, κάτι που, όπως είπε, αποτελεί «μια ανακούφιση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης