Ένα νέο Γραφείο Σύνδεσης της Θητείας στις Ένοπλες Δυνάμεις με την αγορά εργασίας, μέσω ΟΑΕΔ, συστήθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με στόχο να υποστηρίξει την προσπάθεια των στρατεύσιμων για ανεύρεση εργασίας, μετά το τέλος της θητείας τους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «το Γραφείο με την συμπαράσταση και συνεργασία του ΟΑΕΔ, έχει αναπτύξει και αγαστή συνεργασία με τα επαγγελματικά επιμελητήρια καθώς και με την πλειονότητα των ιδιωτικών εταιρειών της χώρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οπλίτες θητείας (από 19 έως 35 ετών), ανάλογα με το μορφωτικό τους επίπεδο, την επαγγελματική τους εμπειρία και την εκπαίδευση που υφίστανται κατά την διάρκεια της θητείας τους, κατατάσσονται στις εξής κατηγορίες:

-Οπλίτες απόφοιτοι ΙΕΚ ή ΤΕΛ ή ΕΠΑΛ ή ΤΕΙ ή ΑΕΙ ή κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου σπουδών.

-Οπλίτες που δεν διαθέτουν κάποιο πτυχίο, ωστόσο αποκτούν γνώσεις λόγω της ειδικότητας που τους έχει απονεμηθεί κατά την διάρκεια της θητείας ή αποφοιτούν από τα πιστοποιημένα ΚΕΚ των Ενόπλων Δυνάμεων (π.χ. αρτοποιός, μάγειρας, οδηγός οχημάτων, τεχνικός τηλεπικοινωνιών, τεχνικός ηλεκτρονικών συστημάτων κοκ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Οπλίτες που δεν διαθέτουν κάποιο πτυχίο, γιατί αυτό δεν απαιτείται, λόγω της φύσης της απονεμηθείσας κατά την διάρκεια της θητείας τους ειδικότητας (π.χ. χτίστης, ελαιοχρωματιστής).

Σε εκείνους τους οπλίτες θητείας που παρέχουν τις υπηρεσίες τους κατά την διάρκεια της θητείας τους και πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές, χορηγείται επίσημη, θεωρημένη «βεβαίωση εργασιακής εμπειρίας».

Στην ιστοσελίδα του (www.mod.mil.gr) υπάρχει ειδικό «link», όπου μπορούν να συνδεθούν άμεσα στην ιστοσελίδα που αναγράφονται οι κενές θέσεις εργασίας από τον ΟΑΕΔ και τον ιδιωτικό τομέα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης