Στην προημιτελική φάση του τουρνουά του Αμβούργου προκρίθηκε την Τετάρτη ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο 4 στην παγκόσμια κατάταξη), καθώς επιβλήθηκε με 2-0 σετ (7-6, 6-3) του Ντόμινικ Κέπφερ από τη Γερμανία, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος ήταν φιναλίστ στην περυσινή διοργάνωση, θα αντιμετωπίσει στους «8» του τουρνουά τον Σέρβο Φιλίπ Κραΐνοβιτς (Νο 44).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας

Μουδιασμένο ήταν το ξεκίνημα του Τσιτσιπά στο παιχνίδι, με τον Γερμανό να εκμεταλλεύεται αυτό το γεγονός, κάνοντας break με το… καλημέρα, στην αναμέτρηση.

Πάντως η αντίδραση του κορυφαίου Έλληνα τενίστα ήταν άμεση και στο δεύτερο game πήρε πίσω το σερβίς τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, ο «Στεφ» έψαξε ακόμη ένα break για να ανοίξει λογαριασμό στο παιχνίδι και στο 12ο game, το οποίο ήταν μαραθώνιο, είχε τρία σετ πόιντ, που όμως δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει.

Έτσι, με τον Κέπφερ να κάνει το 6-6, το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου εκεί ο Τσιτσιπάς ήταν καταιγιστικός, κάνοντας το 1-0 στο ματς, μετά από 58 λεπτά αγώνα.

Στο δεύτερο σετ ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε τέσσερα μπρέικ-πόιντς στο πρώτο γκέιμ, με τους δύο τενίστες να κρατούν το σερβίς τους στα πρώτα έξι γκέιμς.

Κάπου εκεί όμως άρχισε να «μιλάει» η κλάση του Τσιτσιπά, ο οποίος έκανε το μπρέικ στο 7ο game, πήρε με άσο το 8ο κρατώντας το σερβίς του κι έκλεισε το ματς με νέο μπρέικ στο 9ο game.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης