Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα πως τα ελικόπτερα που διατέθηκαν από τις ΗΠΑ στο Πακιστάν μπόρεσαν να διασώσουν πάνω από 1.000 άτομα στις καταστρεπτικές πλημμύρες που πλήττουν τη χώρα.

«Τα αμερικανικά ελικόπτερα συνδράμουν τις προσπάθειες διάσωσης και έχουν διασώσει περισσότερα από 1.000 άτομα έως τώρα», τονίζει σε ανακοινωθέν του ο σύμβουλος του προέδρου Barack Obama για την εθνική ασφάλεια στρατηγός, James Jones.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει προσφέρει επιπλέον βοήθεια 35 εκατ. δολάρια, που προστίθενται στα άλλα 7,5 εκατ. δολάρια που έχουν διατεθεί για την αρωγή του πληθυσμού στις πληγείσες περιοχές», τονίζει ο στρατηγός, διαβεβαιώνοντας πως «οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό των πακιστανικών αρχών απέναντι στις δυσκολίες που προκύπτουν από τη θεομηνία».

Εξάλλου, η Ουάσιγκτον έχει αποστείλει «τρόφιμα, στέγη και ιατροφαρμακευτικό υλικό και άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης», τόνισε, προσθέτοντας πως έχουν τεθεί στη διάθεση των πακιστανικών αρχών περίπου 435.000 γεύματα, που προέρχονται από τα αποθέματα των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Η Ουάσιγκτον διέθεσε επίσης 14 σωσίβιες και έξι μονάδες φιλτραρίσματος νερού, και μία μονάδα ηλεκτρογεννήτριας 25 MW καθώς και δώδεκα μεταλλικές προκατασκευασμένες γέφυρες, οι οποίες μπορούν να αντικαταστήσουν προσωρινά τις οδικές γέφυρες που έχουν καταστραφεί από τις πλημμύρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης