Ραγδαία επιδείνωση στην υγεία του παρουσίασε ο πρώην πρωθυπουργός του Ιράκ Τάρεκ Αζίζ, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή.

Όπως λέει ο γιος του, ο πατέρας του «δεν δύναται πλέον να περπατήσει και η υγεία του επιδεινώνεται αισθητά». Επικαλούμενος τη μητέρα του, η οποία επισκέφθηκε τον σύζυγό της στις 30 Ιουλίου στις φυλακές της Καζιμίγια, στα βόρεια της ιρακινής πρωτεύουσας, ο Ζιάντ Αζίζ τονίζει πως «ο πατέρας του πρέπει να υποβαστάζεται από δύο άνδρες για να κινηθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αζίζ ο νεότερος όπως και η υπόλοιπη οικογένειά του ζει στην Ιορδανία μετά την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ το 2003. Ο ίδιος τόνισε ωστόσο πως ο 74χρονος πρώην πρωθυπουργός «αντιμετωπίζεται με σεβασμό από όλο το προσωπικό της Καζιμίγια», όπου μεταφέρθηκε στις 13 Ιουλίου από το αμερικανικό κέντρο κράτησης Κρόπερ.

Ο πρώην πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στην εφημερίδα Γκάρντιαν, κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ότι «εγκατέλειψε το Ιράκ στην τύχη του», διατάσσοντας να σταματήσει η δράση των αμερικανικών δυνάμεων σε μία στιγμή που αναζωπυρώνεται η βία στη χώρα.

Μοναδικός Χριστιανός στον κύκλο του σανταμικού καθεστώτος, ο Αζίζ παραδόθηκε στα αμερικανικά στρατεύματα στα τέλη Απριλίου του 2003. Η οικογένειά του έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη την αποφυλάκισή του για λόγους υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Στο «σκαμνί» και πάλι… , 18 Ιουλίου 2010, 23:35

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης