Με το μετάλλιο του Βαυαρικού κράτους τιμήθηκε τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου κ. Απόστολος Μαλαμούσης, στο πλαίσιο παρασημοφόρησης 35 προσωπικοτήτων του γερμανικού κρατιδίου.

Ο πατέρας Μαλαμούσης είναι ο πρώτος κληρικός της Ορθοδόξου εκκλησίας της Βαυαρίας που τιμήθηκε με αυτή την ανώτατη διάκριση, ενώ και τον περασμένο Ιούλιο η Βαυαρική κυβέρνηση τον είχε απονείμει το Μεγαλόσταυρο του Βαυαρικού κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος αφιέρωσε το βραβείο του σε όλους τους Έλληνες της Βαυαρίας και ολόκληρης της Γερμανίας και υπογράμμισε στην ομιλία του ότι:  «Μπορέσαμε, ως Έλληνες και ως Ορθόδοξοι, να ξεπεράσουμε ένα κλειστό τρόπο ζωής μας στο Μόναχο και να ανοιχτούμε ευεργετικά στο φιλόξενο περιβάλλον, προσφέροντας μια ποιότητα ζωής με την ορθόδοξη λατρεία και πνευματικότητα, με τη βυζαντινή αγιογράφηση της εκκλησίας μας, με το τραγούδι μας, με τη λαϊκή τέχνη μας, με το χορό μας και τα τόσα άλλα διαχρονικά ήθη και έθιμά μας».

Τα δύο παράσημα που έλαβε ο πατέρας Μαλαμούσης θα τοποθετηθούν στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στο Μόναχο ως σύμβολα διηνεκούς ενθύμησης  της ευεργετικής παρουσίας των Ελλήνων στο Μόναχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης