Θωρακίστε τον οργανισμό σας και βοηθήστε τον να παραμείνει υγιής, καταναλώνοντας τις σωστές τροφές. Μια από αυτές είναι και το σπανάκι, το οποίο κατέχει σημαντική θέση στην πυραμίδα της ελληνικής διατροφής. Μάλιστα, σε πολλές επιστημονικές έρευνες έχει αποδειχθεί η αντικαρκινική δράση του. Εκτός από τον καρκίνο του παχέος εντέρου, των ωοθηκών και του οισοφάγου, το σπανάκι μας προστατεύει από την εκδήλωση οστεοπόρωσης, καρδιαγγειακών παθήσεων αλλά και αρθρίτιδας.

Γενικά, τα πράσινα λαχανικά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, που βοηθούν την άμυνα του οργανισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σπανάκι θα βρείτε: βιταμίνες Κ, Α,C, και του συμπλέγματος Β, φυτικές ίνες, μαγγάνιο, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο. Επίσης, έχει βρεθεί ότι το σπανάκι περιέχει 13 διαφορετικά είδη φλαβονοειδών με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα φλαβονοειδή και η ποσότητα λουτεολίνης, που υπάρχουν στο σπανάκι, μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου των ωοθηκών έως και 34%.

Μην ξεχνάτε:

  • Οι πιθανές αντικαρκινικές ιδιότητες του σπανακιού, μελετώνται συνεχώς.
  • Το σπανάκι έχει πολλά οφέλη και λίγες θερμίδες.
  • Θα το βρείτε όλο το χρόνο, αλλά, αν το θέλετε φρέσκο και γευστικό, προτιμήστε το από το Μάρτιο έως το Μάιο και από το Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης