Το… πάθημα στην «Άμστερνταμ Αρένα», όπου ο ΠΑΟΚ απέσπασε την ισοπαλία (1-1) από τον Άγιαξ, δεν έγινε από ότι φαίνεται μάθημα στον Μάρτιν Γιολ.

Κι αυτό γιατί ο τεχνικός του «Αίαντα» στη συνέντευξη Τύπου του, ενόψει του αυριανού επαναληπτικού στην Τούμπα, για τον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, χαρακτήρισε «κατώτερη ομάδα» το «δικέφαλο» του Βορρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα είναι αποτυχία αν αποκλειστούμε από ομάδα που δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες με εμάς, που είναι κατώτερης ποιότητας», δήλωσε ο προπονητής του «Αίαντα», προσθέτοντας: «Αν βάλουμε, όμως, ένα ή περισσότερα γκολ, έχουμε την ευκαιρία να προκριθούμε».

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Μάρτιν Γιολ:

«Δεν άλλαξε η κατάσταση σε σχέση με μία εβδομάδα πριν. Η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα δεν μπορεί να παίξει ο Ενό. Σήμερα (3/8) θα μάθουμε από τον γιατρό αν μπορεί να παίξει ο Λίντγκρεν. Θα είναι δύσκολα για μας αν δεν τα καταφέρει. Το αποτέλεσμα στην Ολλανδία δεν ήταν καλό για μας. Αν βάλουμε, όμως, ένα ή περισσότερα γκολ, έχουμε την ευκαιρία να προκριθούμε», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο Μάρτιν Γιολ.

Για το πρώτο ματς: «Πιέσαμε από νωρίς στο ματς. Αυτό ήταν το σωστό. Κάναμε, όμως, πολλές ευκαιρίες που δεν τελειώσαμε. Και ο ΠΑΟΚ, όμως, έκανε μερικές φορές γρήγορες αλλαγές από άμυνα σε επίθεση και πέτυχε και ένα γκολ».

Για την αποτυχία της ομάδας του στο Σούπερ Καπ:
«Αφήσαμε πίσω μας το ματς με την Τβέντε για το Σούπερ Καπ. Αύριο (4/8) είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι για την ομάδα και τον κόσμο. Για τους παίκτες, που είναι νεαροί και θέλουν να παίξουν στο Champions League. Όχι, δεν θα είναι αποτυχία αν δεν τα καταφέρουμε. Και πέρυσι παίξαμε στο Europa League και πήγαμε καλά. Θα μας πειράξει, όμως. Θα είναι αποτυχία αν αποκλειστούμε από ομάδα που δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες με εμάς, που είναι κατώτερης ποιότητας. Οι τακτικές με τις οποίες αγωνίστηκαν και οι δύο ομάδες ήταν ωραίες. Ο ΠΑΟΚ είχε υπομονή και πήρε το αποτέλεσμα. Αν εμείς ήμασταν πιο εύστοχοι θα ήταν καλύτερα τα πράγματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το τι ξέρει για τον ΠΑΟΚ: «Εμείς ξέρουμε ότι ο Ίβιτς προερχόταν από τραυματισμό, αλλά αγωνίστηκε και πως αύριο (4/8) μπορεί να μην αγωνιστούν δύο παίκτες του ΠΑΟΚ. Είμαστε καλά ενημερωμένοι. Η δυσκολία είναι πως στον ΠΑΟΚ ήρθε νέος προπονητής».

Για την ανάγκη της ομάδας του να πετύχει γκολ: «Είναι ποδόσφαιρο και όταν χάνεις πρέπει να βάλεις γκολ. Εμείς και στο 0-0 θέλουμε γκολ».

Για τα αγωνιστικά πλάνα του:
«Θα δούμε αν θα παίξει ο Σουλεϊμάνι σέντερ φορ. Ήμουν ευχαριστημένος από τον παίκτη στην προετοιμασία. Τραυματίστηκε και αυτό φάνηκε στο ματς, αλλά ήταν καλός. Ο Αϊσάτι, επίσης, ίσως αγωνιστεί. Πήγε πολύ καλά στο ματς που έπαιξε με την ομάδα νέων ως δεξιός χαφ, ενώ και πέρυςι, που έπαιξε αριστερά, ήταν εξίσου καλός. Εξάλλου, αν δεν έχουμε τον Λίντγκρεν στον αγώνα, θα λείπουν αρκετοί παίκτες από τη μεσαία γραμμή».

Για την υπερβολική ζέστη που συνάντησε η ομάδα του στη Θεσσαλονίκη: «Παλιότερα μας μάθαιναν να φοράμε χοντρά ρούχα στη ζέστη για να συνηθίζουμε στη θερμοκρασία. Οπότε αύριο (4/8) θα φορέσουμε την κανονική εμφάνισή μας και δεν νομίζω να έχουμε πρόβλημα».

Για την ατμόσφαιρα της Τούμπας: «Οι παίκτες μου ξέρουν τι να περιμένουν από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Γνωρίζουν τι θα αντιμετωπίσουν».

«Να κάνουμε το παιχνίδι μας»

Τους παίκτες του Άγιαξ εκπροσώπησε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Γιαν Βερτόνγκεν, ο οποίος δήλωσε: «Παρόλο που είμαστε ομάδα με νέους παίκτες, έχουμε εμπειρίες σε διάφορα γήπεδα. Νομίζω ότι πρέπει να τους “χτυπήσουμε” με την ικανότητά μας. Να κάνουμε το παιχνίδι μας. Η αυτοπεποίθησή μας δεν επηρεάστηκε από την ήττα κόντρα στην Τβέντε. Είμαστε Άγιαξ, έχουμε συνηθίσει να παίζουμε σε δύσκολες έδρες. Και στην Ολλανδία παίζουμε σε δύσκολες έδρες. Όταν είσαι Άγιαξ, μαθαίνεις να παίζεις υπό πίεση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης