Ένας μικρός επίγειος παράδεισος μεταβιβάζεται σε έναν από τους γνωστότερους εκπροσώπους της elite των σχεδιαστών μόδας. Η Αθηνά Ωνάση φέρεται να πούλησε, έναντι του ποσού των 5 εκατομμύριων ευρώ, έκταση στα Σύβοτα Λευκάδας, στον μετρ του «pret a porter», Τζόρτζιο Αρμάνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη συγκεκριμένη έκταση στην απάνεμη αυτή τοποθεσία, μέγιστου φυσικού κάλους, την είχε αγοράσει ο Αριστοτέλης Ωνάσης λίγα χρόνια μετά την απόκτηση του Σκορπιού.

 
 Τα Σύβοτα

Οι δύο πλευρές ήρθαν σε επαφή μέσω ενός ισχυρού οικονομικού παράγοντα, ο οποίος γνώριζε προσωπικά τον Αρμάνι. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν οι δικηγόροι της Αθηνάς και του σχεδιαστή.

Η αρχική τιμή πώλησης της έκτασης-φιλέτο ήταν έξι εκατομμύρια ευρώ, όμως, έπειτα από διαπραγματεύσεις, η τιμή έπεσε στα 5 εκατομμύρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σκορπιός Πριν από δύο εβδομάδες, περίπου, μπήκαν οι τελευταίες υπογραφές και ήδη στην περιοχή βρίσκονται Ιταλοί τεχνικοί, καθώς ο διάσημος σχεδιαστής σκέφτεται να δημιουργήσει ένα τουριστικό συγκρότημα με βίλες, εστιατόρια, μπαρ, γήπεδα και στούντιο ομορφιάς. Είναι προφανές πως άλλη μία περιοχή στο Ιόνιο -ιδιαίτερα όσον αφορά τη δυτική πλευρά της Λευκάδας- που είναι ήδη επιβαρυμένο, θα υποστεί τις συνέπειες της αναπόφευκτης τουριστικής ανάπτυξης.

Η zougla.gr, θέλοντας να επιβεβαιώσει τις φήμες, επικοινώνησε με τον δήμαρχο Απολλωνίων Λευκάδας, Γιώργο Λογοθέτη, ο οποίος ανέφερε πως τον τελευταίο καιρό το νησί έχει γίνει πόλος έλξης πολλών επιχειρηματιών, που ανακαλύπτουν τις ομορφιές του.

Ο δήμαρχος αναφέρεται στην περιοχή που λέγεται Κόλπος των Συβότων, στην οποία ο Ωνάσης αγόρασε την επίμαχη έκταση.

Περικοπές λόγω κρίσης και στον Σκορπιό

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σχέδια της μεγάλης κληρονόμου είναι και η πώληση του Σκορπιού, όπου βρίσκονται ενταφιασμένοι ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Αλέξανδρος Ωνάσης και η μητέρα της, Χριστίνα Ωνάση.

Μάλιστα, πριν από μια εβδομάδα, στο νησί παρατηρήθηκε κινητικότητα, που έκανε τους κατοίκους της Λευκάδας να πιστεύουν πως αναμενόταν να το επισκεφθεί η Αθηνά.

Εντύπωση στην τοπική κοινωνία προκαλούν, βέβαια, οι απολύσεις μελών του μόνιμου προσωπικού στον Σκορπιό. Οι περικοπές αυτές «λόγω κρίσης» πυροδοτούν έτσι και νέο κύκλο φημών για επικείμενη πώλησή του.

Ακούστε τι δήλωσε ο κύριος Λογοθέτης για τις απολύσεις που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα στο Σκορπιό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης