Σε απόγνωση έχουν φτάσει εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι στη Ρωσία, οι οποίοι βλέπουν ανήμποροι να αντιδράσουν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτες, από το πέρασμα των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν κυρίως το δυτικό κομμάτι της χώρας εδώ και μία εβδομάδα.

Το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων αναφέρει ότι οι δασικές πυρκαγιές στη Ρωσία επεκτάθηκαν από χθες, ενώ ο καύσωνας δεν φαίνεται πως θα υποχωρήσει σύντομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές «κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, καταγράφηκαν 323 νέες εστίες δασικών πυρκαγιών και κατασβήστηκαν 247».

Περισσότεροι από 180.000 πυροσβέστες, 2.000 στρατιώτες και 3.000 μέλη των υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών, αγωνίζονται εναντίον των δασικών πυρκαγιών που μαίνονται σε μία έκταση 1.720.000 στρεμμάτων.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για θερμοκρασίες που πλησιάζουν τους 40 βαθμούς Κελσίου στη Μόσχα και την περιοχή της πρωτεύουσας και μείωση της ορατότητας στα 1.000 μέτρα εξαιτίας του καπνού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ κήρυξε χθες τις περισσότερο πληγείσες από τις πυρκαγιές επτά περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχουν χάσει της ζωή τους και 2.000 έχουν μείνει άστεγοι.

Στο συγκλονιστικό βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε την απέλπιδα προσπάθεια κατοίκων περιοχής που την είχαν περικυκλώσει οι φλόγες να απομακρυνθούν από το σημείο…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης