Με επίδειξη βίντεο ανέλυσε τον νέο τρόπο παιχνιδιού της Ελλάδας ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής, Φερνάντο Σάντος, σε συνέντευξη τύπου ενόψει της φιλικής αναμέτρησης με τη Σερβία την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, στο Βελιγράδι.

Όπως εξήγησε, το σύστημα που θα αντικαταστήσει το 4-3-3 του Ότο Ρεχάγκελ, είναι το 4-4-2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η δική μου φιλοσοφία είναι πάνω από τα συστήματα. Όταν κάνουμε επίθεση θέλω οι γραμμές να είναι κοντά, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και αντεπιθέσεις με πάσες αλλά κατά 80% θα επιδιώξουμε την οργανωμένη επίθεση. Θα πηγαίνουμε πάντα για τη νίκη με τη δική μας φιλοσοφία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τα κριτήρια επιλογής των διεθνών, σημείωσε ότι θα κερδίζονται με βάση τον αγωνιστικό ρυθμό.

Αλλαγές θα υπάρξουν, σύμφωνα με τον Φερνάντο Σάντος, και στην αμυντική λειτουργία της Εθνικής, αφού αντί για τριάδα, θα χρησιμοποιείται η ζώνη, ενώ στις επιλογές του δεν θα υπάρχουν μαν του μαν, όπως συνέβη, για παράδειγμα, στο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος με την αντίστοιχη της Αργεντινής στο Μουντιάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φρόντισε, επίσης, να απευθυνθεί και στους διεθνείς που αν και συμμετείχαν στην αποστολή για τα γήπεδα της Νότιας Αφρικής, δεν συμπεριλαμβάνονται στις πρώτες του κλήσεις, λέγοντας ότι η πόρτα της Εθνικής ομάδας παραμένει γι’ αυτούς ανοιχτή στο μέλλον.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ανακοίνωσε, τέλος, την πρόθεση του να δημιουργήσει μια δεύτερη Εθνική Ομάδα, στην οποία θα αγωνίζονται παίχτες που δεν παίζουν με την αντίστοιχη των Ελπίδων και είναι κάτω των 23 ετών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης