Οι συνήγοροι του πρώην προέδρου της Λιβερίας, Charles Taylor, ο οποίος δικάζεται για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από το Ειδικό Δικαστήριο για τη Σιέρα Λεόνε (TSSL), ζήτησαν να αναβληθεί η κατάθεση της Naomi Campbell, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το αίτημα που κατέθεσε ο δικηγόρος Courtney Griffiths, η υπεράσπιση ζητά την αναβολή μέχρι η κατηγορούσα αρχή να λάβει και να διαβιβάσει στην υπεράσπιση ένα έγγραφο που περιλαμβάνει στοιχεία της κατάθεσης της Naomi Campbell.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστήριο έχει καλέσει το μοντέλο να καταθέσει στη δίκη αυτή σχετικά με ένα διαμάντι που της προσέφερε ο Taylor το 1997 μετά από ένα δείπνο που είχε παραθέσει ο τότε πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Nelson Mandela.

Ο 62χρονος Taylor αρνείται κατηγορηματικά ότι έγινε κάτι τέτοιο ενώ η Κάμπελ, από την πλευρά της, έχει δηλώσει δημοσίως ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί στην υπόθεση αυτή.

Η κατηγορούσα αρχή υποστηρίζει ωστόσο ότι ο πρώην πρόεδρος της Λιβερίας μετέβη τον Σεπτέμβριο του 1997 στη Νότια Αφρική για να πουλήσει ή να ανταλλάξει με όπλα τα διαμάντια που είχε πάρει από αντάρτες της Σιέρα Λεόνε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Taylor κατηγορείται ότι είχε, κρυφά, υπό τον έλεγχό του τους αντάρτες του Ενωμένου Επαναστατικού Μετώπου της Σιέρα Λεόνε τους οποίους εφοδίαζε με όπλα και πυρομαχικά με αντάλλαγμα διαμάντια.
Μεταξύ άλλων, δικάζεται για φόνους, βιασμούς και υποχρεωτική στράτευση παιδιών κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη Σιέρα Λεόνε (1991-2001) που στοίχισε τη ζωή σε 120.000 ανθρώπους.

Για το θέμα του δώρου προς την Campbell έχουν επίσης κληθεί να καταθέσουν η ηθοποιός Mia Farrow και η ατζέντης του μοντέλου, Carol White.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης