Οι συγκλονιστικές καταγγελίες των αθλητών και αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής φέρνουν τον εισαγγελέα στον χώρο του αθλήματος, μετά την παρέμβαση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, που έδωσε εντολή να ξεκινήσει αμέσως έρευνα.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διατάχθηκε από την Εισαγγελία θα διερευνηθούν οι καταγγελίες που διατυπώνουν στην επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι 22 αθλητές και αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής που μιλούν για συστηματική σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία, καθώς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις ακόμα και σε μικρά παιδιά από προπονητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως σεξουαλική κακοποίηση και σωματικές βλάβες και να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων τα οποία εμπλέκονται στις «τοξικές» και απαράδεκτες μεθόδους που καταγγέλλονται. Ήδη την υπόθεση ανέλαβε ο  εισαγγελέας Απόστολος Ανδρέου, ο οποίος αναμένεται να αρχίσει να καλεί ως πρώτους μάρτυρες τους αθλητές και τις αθλήτριες που απέστειλαν την επιστολή, προκαλώντας νέο σοκ στην κοινή γνώμη για τα τεκταινόμενα στον χώρο του αθλητισμού. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης