Ο Νικόλαος, γιος του έκπτωτου Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ, παντρεύεται την Τετάρτη 25 Αυγούστου στις Σπέτσες την εκλεκτή της καρδιάς του. Η νύφη που έχει αριστοκρατική καταγωγή, από τον οίκο Στιούαρτ, Τατιάνα Μπλάτνικ, είναι η βασική συνεργάτιδα της διάσημης σχεδιάστριας Νταϊάν Φον Φίρστενμπεργκ.
Το στέμμα θα πάει σύννεφο στις Σπέτσες, ενώ τα «μεσημεριανάδικα» του τηλεοπτικού επαρχιωτισμού μας θα βρουν τροφή για μήνες.

Περισσότεροι από 400 πάμπλουτοι καλεσμένοι, στην πλειονότητά τους μέλη των διαφόρων… οίκων, πρώην και εν ενεργεία, θα κάνουν επίδειξη πλούτου, ενώ ήδη το χρήμα ρέει άφθονο σε ό,τι έχει σχέση με τη διοργάνωση του γάμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιοτ, πανάκριβες τουαλέτες, σπάνιες συλλογές λουλουδιών, βεγγαλικά, μπομπονιέρες αποκλειστικά σχεδιασμένες και πάρτι «αλά Μamma Μia», έρχονται να αναστατώσουν μετά τον Δεκαπενταύγουστο τους κατοίκους των Σπετσών. Θα ακούνε για τον παραμυθένιο γάμο στον τόπο τους, την ώρα που θα κάθονται στα καφενεία μετρώντας τα ευρώ από τις κουτσουρεμένες συντάξεις τους…

Η Αστυνομία και το Λιμεναρχείο του νησιού θα βρεθούν «επί ποδός πολέμου», ενώ οι… πρώην εστεμμένοι θα έχουν φροντίσει να διασπείρουν στον χώρο πλήθος ιδιωτικών αστυνομικών. Ήδη στα πολυτελή ξενοδοχεία του νησιού έγιναν οι κρατήσεις για το συγκεκριμένο τριήμερο από 22 μέχρι και 25 Αυγούστου. Στο «Ποσειδώνιο» θα μείνουν η βασιλική οικογένεια και οι φίλοι τους, ενώ και στα «Νησιά» θα καταλύσουν δεκάδες καλεσμένοι του γάμου.

Λέγεται μάλιστα ότι στο νησί θα κάνουν κανονική απόβαση Έλληνες φιλοβασιλικοί από όλη την Ελλάδα, γεγονός που θα κάνει δύσκολη τη ζωή του δημάρχου, Ε. Κονταξάκη, και των ντόπιων. «Θα δυσκολευτούμε αρκετά αυτές τις μέρες, γιατί το νησί μας θα έχει πολύ κόσμο, αλλά θα τα καταφέρουμε», λέει στο «Έθνος της Κυριακής» ο δήμαρχος, που έχει λάβει ήδη το προσκλητήριό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περισσότεροι καλεσμένοι θα φτάσουν με τα σκάφη τους. Άλλος ένας πονοκέφαλος για το Λιμεναρχείο των Σπετσών, που θα φροντίζει για την ασφάλεια των ίδιων και των πλοίων τους. Οι διοργανωτές συντονίζουν ήδη τον αριθμό των δυτών που θα πρέπει να βουτάνε επί 24ωρο στη θάλασσα, προκειμένου να παρέχουν ασφάλεια στους καλεσμένους.

Το νησί, στο οποίο θα βρίσκονται για διακοπές Αθηναίοι, που δεν μπορούν να φύγουν πιο μακριά από τον Αργοσαρωνικού, αναμένεται να γίνει «απόρθητο» φρούριο, καθώς θα ληφθούν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Ακροβολισμένοι «σεκιουριτάδες» παντού για να φυλάνε καλεσμένους αλλά και το σόι του γαμπρού, που δεν είναι δα και μικρό… από Μαρί Σαντάλ και την Αλεξία, μέχρι Κάρλο Μοράλες και τα εγγόνια του Κοκού…

Ο γάμος θα είναι ανοιχτός (λίγο πριν από το σούρουπο θα ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας) και το γαμήλιο γλέντι θα γίνει στο κτήμα Κούτση. Το κτήμα ανήκει στον αρχιτέκτονα Γιάννη Κούτση, στη σύζυγό του Λένα και στον γιο τους, τον γιατρό Γιώργο Κούτση. Η οικογένεια Κούτση είχε φιλοξενήσει και πέρσι το Πάσχα, στο κτήμα της, τον Κωνσταντίνο και την Άννα – Μαρία.

Το νυφικό της πριγκίπισσας σχεδιάζει ο οίκος Φίρστενμπεργκ, που έχει καταστήματα σε 56 χώρες. Δύο από αυτά λειτουργούν σε Κηφισιά και Κολωνάκι. Οι πληροφορίες λένε ότι τη μουσική επένδυση της γαμήλιας δεξίωσης έχει αναλάβει ο Έλτον Τζον. Δεν αποκλείεται να ανοίξει και η Σπετσοπούλα, προκειμένου να τιμηθούν από τους «κραταιούς του νησιού» οι ισχυροί γαλαζοαίματοι προσκεκλημένοι.

Θα εκπροσωπηθούν όλοι οι βασιλικοί οίκοι της Ευρώπης (Βρετανία, Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Λουξεμβούργο, Λιχτενστάιν). Στις Σπέτσες θα βρεθεί φυσικά και η θεία του γαμπρού, βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και οι πρίγκιπες – διάδοχοι Φελίπε, ο εξάδελφος του Νικόλαου Φρειδερίκος της Δανίας, η βασίλισσα Ειρήνη, ενώ πηγές αναφέρουν ότι ο Κάρολος και η Καμίλα θα είναι αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τον βρετανικό βασιλικό οίκο, χωρίς όμως να αποκλείουν παντελώς και την έλευση της βασίλισσας Ελισάβετ, που λέγεται ότι έχει ιδιαίτερη αδυναμία στον Νικόλαο και υποσχέθηκε… να τον δει γαμπρό!

Από τους Έλληνες που βρίσκονται σίγουρα στη λίστα των καλεσμένων ξεχωρίζουν τα ονόματα των οικογενειών Λιβανού, Λάτση, Βαρδινογιάννη, Γουλανδρή, Νιάρχου και άλλων, καθώς και οι φίλες της νύφης, Μαρίνα Στράτου και Νάσια Παναγιωτάκη. Η Νάσια Παναγιωτάκη, σύζυγος του Νάσου Θανόπουλου, έγινε και ανάδοχος της Τατιάνας, αφού… τη βάφτισε χριστιανή ορθόδοξη πριν από λίγες ημέρες.
Η Τατιάνα Μπλάτνικ βαφτίστηκε ορθόδοξη στο παρεκκλήσι της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας από τον Αρχιεπίσκοπο Γρηγόριο. Νονός της ήταν επίσης και ο κουνιάδος της, πρίγκιπας Παύλος.

Η γνωριμία στην Ελβετία και ο αρραβώνας

Η Τατιάνα είναι κόρη του Λάντισλαβ Βλαντιμίρ Μπλάτνικ, που γεννήθηκε στη Σλοβενία, και της Μαρί Μπλανς Μπίερλαϊν που γεννήθηκε στη Γερμανία και της οποίας η μητέρα είναι αριστοκρατικής καταγωγής με ρίζες στον οίκο των Στιούαρτ.

Ο πατέρας της πέθανε το 1980 στην Ελβετία κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ η μητέρα της παντρεύτηκε αργότερα τον επιχειρηματία από τη Βενεζουέλα, Ατίλιο Μπρίλενμπουργκ.
Η Τατιάνα συνεργάζεται εδώ και τρία χρόνια με τη σχεδιάστρια Νταϊάν Φον Φίρστενμπεργκ, η οποία συνδεόταν με φιλική σχέση από τα 18 της χρόνια με τον πατέρα της μέλλουσας νύφης. Ανήκει στον τομέα Τύπου και δημοσίων σχέσεων του οίκου μόδας. Ο Νικόλαος και η Τατιάνα ζουν μόνιμα στο Τσέλσι του Λονδίνου.

Ο Νικόλαος είναι ειδικός σε θέματα διεθνούς οικονομίας και οι σχέσεις του με το ελληνικό λόμπι του Λονδίνου έως σήμερα παραμένουν άψογες. Άλλωστε εξακολουθεί να είναι μέλος της διοικητικής επιτροπής του Ελληνικού Κολεγίου της βρετανικής πρωτεύουσας. Ο Νικόλαος πάντως, διατηρεί στενές σχέσεις με την Ελλάδα.

Τα καλοκαίρι συνηθίζει να κάνει διακοπές στο Πόρτο Χέλι μαζί με την οικογένειά του, ενώ συχνά επισκέπτεται την Κέρκυρα και τη Ρόδο. Το 1996 ο έρωτάς του με την Ελ ΜακΦέρσον (το διάσημο top model από την Αυστραλία) απασχόλησε τα media. Στη συνέχεια χρέωσαν στον Νικόλαο διάφορες περιπέτειες με κυρίες εκτός συνόρων. Μέχρι που πριν από περίπου έξι χρόνια ήρθε στη ζωή του η Τατιάνα.

Ο Νικόλαος και η μέλλουσα σύζυγός του είναι μαζί από το 2003. Γνωρίστηκαν στις χιονισμένες πίστες του Γκστάαντ. Ύστερα από έξι χρόνια σχέσης, ο γιος του Κωνσταντίνου αποφάσισε να την ζητήσει σε γάμο.
Η ανακοίνωση για τον επικείμενο γάμο τους έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης, παρουσία των γονιών τους. Η επιλογή της ημερομηνίας του γάμου μάλλον δεν είναι τυχαία, αφού τη μέρα εκείνη η νύφη έχει τα γενέθλιά της.

Ο κολλητός φίλος του… πρίγκιπα

Ο νιόπαντρος και παιδικός φίλος του γαμπρού Νάσος Θανόπουλος θα είναι ένας εκ των κουμπάρων του πριγκιπικού ζεύγους. Ο ίδιος παντρεύτηκε στις 15 Ιουλίου τη Νάσια Παναγιωτάκη. Η οικογένεια Θανόπουλου ανήκει ως γνωστόν στους μεγαλομετόχους της ΑΕΚ. Με την ομάδα της ΑΕΚ ασχολείται τόσο ο Νάσος Θανόπουλος (μέτοχος της ΠΑΕ), όσο και ο Νίκος Θανόπουλος (αδερφός του Νάσου και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας).

Μάλιστα, τον Ιανουάριο του 2009 διαδόθηκε ότι ο Νάσος Θανόπουλος προσπάθησε να βάλει στο τιμόνι του «Δικέφαλου» τον κολλητό του… πρίγκιπα. Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα χρειαστεί να βάλει για τη φιλοξενία των καλεσμένων της, στα δύο πολυτελή ξενοδοχεία που έχει κλείσει, η πρώην βασιλική οικογένεια.

Πηγή: ethnos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης