Πέθανε σήμερα η Suso Cecchi D’Amico, η σεναριογράφος του Vittorio De Sica και του Lucchino Visconti , που έγραψε μεταξύ άλλων το σενάριο για τον «Κλέφτη ποδηλάτων» και το «Γατόπαρδο», σε ηλικία 96 ετών στη Ρώμη, όπως μετέδωσε σήμερα το ιταλικό πρακτορείο Ansa.

«Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, με μεγάλη γενναιοδωρία και εκπληκτική κουλτούρα. Μαζί της και με τον Visconti έζησα την χρυσή εποχή του ιταλικού κινηματογράφου, τα χρόνια που ο κινηματογράφος μας ήταν ο φάρος του παγκόσμιου σινεμά», δήλωσε η Ιταλίδα ηθοποιός, Claudia Cardinale, πρωταγωνίστρια του «Γατόπαρδου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σκηνοθέτης, Franco Zefirelli, έκανε λόγο για «μια εξαίσια σεναριογράφο που ήταν ταυτόχρονα μητέρα και αδερφή για όλους μας».

Η D’Amico, που γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου 1914, γνώρισε μεγάλη επιτυχία το 1948 με το σενάριο της ταινίας «Κλέφτης ποδηλάτων» του De Sica. Αργότερα συνεργάστηκε με μεγάλους ιταλούς σκηνοθέτες, όπως ο Michelangelo Antonioni και ο Francesco Rossi, όμως η συνάντησή της με τον Visconti ήταν αυτή που γέννησε μία εξαιρετική συνεργασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης