Η τελική προσπάθεια διεκδίκησης της Ολυμπιακής πρόκρισης ξεκινά από την Σόφια για τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής, οι οποίες θα συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κύπελλο της βουλγαρικής πρωτεύουσας από τις 26 έως τις 28 Μαρτίου, επιστρέφοντας στα ταπί έπειτα από έναν και πλέον χρόνο, με στόχο να κερδίσουν πόντους και εντυπώσεις, σε ατομικό και ανσάμπλ αντίστοιχα, ώστε να ενισχύσουν τις πιθανότητές τους να βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Η ελληνική αποστολή αναχωρεί την Τετάρτη (24/03) για τη Βουλγαρία, αποτελούμενη από δύο αθλήτριες του ατομικού (Ελένη Κελαϊδίτη, Ιωάννα Μαγοπούλου), την εξαμελή Εθνική ανσάμπλ γυναικών (Ήλια Αλεξοπούλου, Μαρίνα Ανδρονίκου, Κατερίνα Βούσουλα, Ραφαηλία Γουργιώτη, Κατερίνα Παγουλάτου, Χριστίνα Ρήγα), τις προπονήτριες του ατομικού Μαρίνα Φατέεβα, Έφη Μπλέκα, τις προπονήτριες του ανσάμπλ Φωτεινή Κωτσοπούλου, Σοφία Αϊβαθιάδου, τους φυσικοθεραπευτές Μιχάλη Καλινδέρη, Δημήτρη Τσιαντούλα και τις διεθνείς κριτές Μαρία Πάχτα, Έφη Πανταζίδου, ενώ αρχηγός της αποστολής θα είναι ο Κώστας Πανταζής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις εκπροσώπους του ατομικού, η διοργάνωση της Σόφιας θα αποτελέσει τον πρώτο από τους τέσσερις αγώνες της σειράς των προ-Ολυμπιακών παγκοσμίων κυπέλλων, καθώς θα ακολουθήσουν οι αντίστοιχοι σε Τασκένδη (16-18 Απριλίου), Μπακού (7-9 Μαΐου) και Πέζαρο (28-30 Μαΐου), για να προκύψει η τελική ειδική κατάταξη.

Για τη διαμόρφωση της κατάταξης θα ληφθούν υπόψη τα τρία καλύτερα αποτελέσματα κάθε αθλήτριας στο σύνθετο ατομικό, στο σύνολο των τεσσάρων διοργανώσεων. Την Ολυμπιακή πρόκριση θα κατακτήσουν τρεις αθλήτριες από ισάριθμες χώρες, εξαιρουμένων εκείνων που έχουν ήδη εξασφαλίσει διπλή εκπροσώπηση για το Τόκυο (Ρωσία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Ουκρανία, Ιταλία, ΗΠΑ, Λευκορωσία).

Άλλο ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το τελευταίο, θα δοθεί μέσα από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βάρνας (9-13 Ιουνίου), επίσης βάσει της βαθμολογίας στο σύνθετο ατομικό και με τους ίδιους περιορισμούς για τις υποψήφιες χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από ελληνικής πλευράς, οι ελπίδες πρόκρισης επικεντρώνονται στην έμπειρη Ελένη Κελαϊδίτη, η οποία θα κυνηγήσει ένα δυνατό ξεκίνημα στην Σόφια, ενώ η Ιωάννα Μαγοπούλου έχει ως στόχο την καλύτερη δυνατή εμφάνιση, ώστε να διεκδικήσει σταδιακά με την σειρά της την καθιέρωση στο διεθνές στερέωμα.

Παρούσα στη βουλγαρική πρωτεύουσα θα είναι και η Εθνική ανσάμπλ, με τέσσερα νέα πρόσωπα στην σύνθεσή της (Ήλια Αλεξοπούλου, Μαρίνα Ανδρονίκου, Κατερίνα Βούσουλα, Ραφαηλία Γουργιώτη) συγκριτικά με την τελευταία επίσημη εμφάνιση, τον μακρινό Σεπτέμβριο του 2019, καθώς από την ομάδα που είχε συμμετάσχει στο τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα παραμένουν στην εξάδα οι Κατερίνα Παγουλάτου, Χριστίνα Ρήγα.

Για τα κορίτσια του ανσάμπλ, η διοργάνωση της Σόφιας δεν έχει χαρακτήρα προ-Ολυμπιακού τουρνουά, αλλά η δημιουργία θετικών εντυπώσεων στον πρώτο αγώνα της χρονιάς θα είναι κομβικής σημασίας προκειμένου η ελληνική ομάδα να «χτίσει» αυτοπεποίθηση ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα ακολουθήσει: Τον Ιούνιο στη Βάρνα, ξανά επί βουλγαρικού εδάφους, η Ελλάδα και άλλες οκτώ χώρες θα διεκδικήσουν το τελευταίο διαθέσιμο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αυλαία του παγκοσμίου κυπέλλου της Σόφιας θα ανοίξει την Παρασκευή (26/03) με το πρώτο σκέλος, που περιλαμβάνει δύο όργανα στο ατομικό (στεφάνι, μπάλα), καθώς και το πρόγραμμα με τις 5 μπάλες για το ανσάμπλ. Το Σάββατο (27/03) θα ολοκληρωθούν οι προκριματικοί, με τα υπόλοιπα δύο όργανα του ατομικού (κορύνες, κορδέλα) και με το πρόγραμμα με 3 στεφάνια / 4 κορύνες για τις ομάδες. Τέλος, την Κυριακή (28/03) θα διεξαχθούν οι τελικοί οργάνων, τόσο στο ατομικό όσο και στο ανσάμπλ.

Το πρόγραμμα των αγώνων, σε ώρες Ελλάδας:

Παρασκευή 26 Μαρτίου

10:00 – 17:20: Ατομικό: 1ο σκέλος σύνθετου ατομικού (στεφάνι, μπάλα)

18:30 – 19:40: Ανσάμπλ: 1ο σκέλος σύνθετου αγώνα (5 μπάλες)

Σάββατο 27 Μαρτίου

10:00 – 17:15: Ατομικό: 2ο σκέλος σύνθετου ατομικού (κορύνες, κορδέλα)

18:00 – 19:05: Ανσάμπλ: 2ο σκέλος σύνθετου αγώνα (3 στεφάνια / 4 κορύνες)

Κυριακή 28 Μαρτίου

12:35 – 13:45: Ατομικό: Τελικοί οργάνων (στεφάνι, μπάλα)

13:55 – 14:35: Ανσάμπλ: Τελικοί οργάνων (5 μπάλες)

14:45 – 16:00: Ατομικό: Τελικοί οργάνων (κορύνες, κορδέλα)

16:05 – 16:45: Ανσάμπλ: Τελικοί οργάνων (3 στεφάνια / 4 κορύνες)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης