«Ο κ. Μητσοτάκης να έχει κάνει το διάγγελμα αυτό την Κυριακή ή τουλάχιστον χθες, να αναφερθεί και στα απαράδεκτα γεγονότα της Κυριακής. Δεν μπορεί να διχάζεται η ελληνική κοινωνία με αυτό τον τρόπο και να θεωρούμε ότι υπάρχει έστω και ψήγμα θετικής αντίδρασης στο κομμάτι της βίας». Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Πρόγραμμα».
«Η εικόνα που αντίκρισα είναι μια ακόμα απόδειξη ότι η Δημοκρατία μας δεν έχει άλλο δρόμο από τον σεβασμό στη ζωή και την αξιοπρέπεια. Η πολιτική σύγκρουση δεν περιλαμβάνει χαμένες ανθρώπινες ζωές, σπασμένα πλευρά και κεφάλια. Η πολιτική σύγκρουση δεν περιλαμβάνει γκλομπ και ρόπαλα. Η πολιτική σύγκρουση δεν περιλαμβάνει και πολλά ακόμα πράγματα, αλλά… αυτά θα έπρεπε να είναι η ατζέντα των συζητήσεων για τη Δημοκρατία στη Βουλή.
»Για καθέναν από όσους καλλιεργούν τον φόβο και το σκοτάδι της μισαλλοδοξίας, θα υπάρχουμε πολλοί περισσότεροι που θα πιστεύουμε στο φως της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο, με κοινωνική ειρήνη, πρόοδο και δικαιοσύνη. Αυτή είναι η δική μας μάχη» πρόσθεσε.
Παράλληλα σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με το αν ξέρουν γενικά τους ταραχοποιούς οι αρχές αλλά δεν κάνουν τίποτα τόσα χρόνια, ο κ. Χρηστίδης απάντησε «ότι αυτό προφανώς είναι κάτι το οποίο έχει πληγώσει τη δημοκρατία μας, έχει πληγώσει την κοινωνική ειρήνη και ισορροπία. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ξεχνάμε το τι έχει συμβεί στην πατρίδα μας όχι το 1950 και 1960 αλλά το 2010 και το 2011, τον νεο-εμφυλιακό διχασμό και την ακραία πόλωση και αυτά τα πληρώσαμε και τα πληρώνουμε ακόμα πάρα πολύ ακριβά.
»Επομένως, και η Νέα Δημοκρατία που αυτή τη στιγμή κυβερνά τον τόπο, και ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση, οφείλουν να αντιληφθούν ότι δεν είναι η ευκαιρία να βγάλουν τα πολιτικά μαχαίρια και να ξεκαθαρίσουν λογαριασμούς, με τους όρους που τους είχανε αφήσει ενδεχομένως το 2010 και το 2011. Τώρα είναι η ώρα να αφήσουν όλοι πίσω τον διχασμό και να δημιουργήσουν εάν μπορούν, ένα πλαίσιο ορθολογισμού, επιχειρηματολογίας και ανταλλαγής επιχειρημάτων. Θυμίζω ότι λίγες μέρες πριν κάναμε μία συζήτηση στη Βουλή για δύο hastags και κάποια tweets, ώρα να γίνει μια γόνιμη και σοβαρή συζήτηση για το μοντέλο και τη θωράκιση της δημοκρατίας μας».