Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι θα χρειαστούν ημέρες, αν όχι εβδομάδες, για να γίνει ακριβής εκτίμηση σχετικά με τα απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα WikiLeaks.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο είναι πολύ νωρίς για να γίνει εκτίμηση για τη ζημιά που έχει γίνει από τη δημοσιοποίηση αυτών των εγγράφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης, Dave Lapan, χαρακτήρισε εγκληματική ενέργεια τη δημοσιοποίηση των 91.000 απόρρητων στρατιωτικών εγγράφων και πρόσθεσε ότι «η υπηρεσία ερευνά για να διαπιστώσει κατά πόσο αποκαλύπτονται πηγές και μέθοδοι, τίθενται σε κίνδυνο οι στρατιώτες ή πλήττεται η εθνική ασφάλεια».

«Έχουμε δει μόνο μέρος των εγγράφων που δημοσιοποιήθηκαν, άρα μέχρι να τα δούμε όλα, δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς ποιό μπορεί να είναι το μέγεθος της ζημιάς», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο συνταγματάρχης Lapan.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου απέφυγε να συζητήσει τη σχέση με το Πακιστάν, ή να σχολιάσει συγκεκριμένα έγγραφα, λέγοντας ότι παρά τη δημοσιοποίησή τους στο διαδίκτυο, οι πληροφορίες παραμένουν διαβαθμισμένες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δημοσιοποίηση των εγγράφων εκτιμάται ότι μπορεί να αναζωπυρώσει τις αμφιβολίες που έχουν εκφρασθεί για την αποτελεσματικότητα της πολεμικής στρατηγικής του προέδρου Obama, καθώς ο πόλεμος στο Αφγανιστάν συνεχίζεται για ένατο χρόνο και αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των θυμάτων στις τάξεις του αμερικανικού στρατού.

Διαβάστε επίσης:

Το “φυσάει και δεν κρυώνει” ο αμερικανικός στρατός, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010, 11:58

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης