Η διαρροή περίπου 90.000 στρατιωτικών εγγράφων στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα μέσα από τη γνωστή ιστοσελίδα «Wikileaks», προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Στρατού των ΗΠΑ, ο οποίος χαρακτήρισε ως «απειλή για την εθνική ασφάλεια» της χώρας τη δημοσιοποίηση των εγγράφων αυτών.

Τα έγγραφα έφτασαν στα γραφεία των μεγαλύτερων εφημερίδων και ειδησεογραφικών δικτύων και, σύμφωνα με πληροφορίες, περιέχουν λεπτομέρειες για τις επιχειρήσεις του αμερικανικού Στρατού σε Αφγανιστάν, Πακιστάν και άλλες χώρες, καθώς και για τους θανάτους Αφγανών πολιτών, που δεν είχαν αναφερθεί πουθενά μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, στα έγγραφα φέρεται πως αποκαλύπτονται οι ανησυχίες του ΝΑΤΟ ότι το Πακιστάν και το Ιράν βοηθούν τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Ο στρατηγός Τζέιμς Τζόουνς, σύμβουλος επί θεμάτων Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε σχετικά: «Οι ΗΠΑ καταδικάζουν σθεναρά τη δημοσίευση εμπιστευτικών πληροφοριών από άτομα και οργανισμούς που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή Αμερικανών και συμμάχων μας και να απειλήσουν την εθνική μας ασφάλεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης