Ο αρχηγός του μικτού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ναύαρχος Μάικλ Μάλεν, έφθασε σήμερα στο Αφγανιστάν για να συναντηθεί με τον επικεφαλής των διεθνών δυνάμεων οι οποίες, όπως είπε, βρίσκονται σε “κρίσιμη καμπή” της αποστολής τους.

Μιλώντας στους Αμερικανούς στρατιώτες που υπηρετούν στην προωθημένη βάση επιχειρήσεων Joyce, στο ανατολικό Αφγανιστάν, ο ναύαρχος Μάλεν, δήλωσε ότι η αναθεωρημένη στρατηγική και η αύξηση των αμερικανικών δυνάμεων θα πρέπει να οδηγήσει σε αποτελέσματα μετά από σχεδόν εννέα χρόνια αποστολής στο Αφγανιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη και αν τα αμερικανικά στρατεύματα βρίσκονται εκεί από τα τέλη του 2001, “μόνο κατά το τελευταίο έτος έχουμε καθορίσει τη σωστή στρατηγική, έχουμε καλή διοίκηση και έχουμε και τους κατάλληλους πόρους. Τώρα πρέπει να τα θέσουμε σε εφαρμογή όλα αυτά.”, συνέχισε.

Ο ναύαρχος υπογράμμισε ενώπιον των μελών της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Καμπούλ ότι οι διεθνείς δυνάμεις βρίσκονται υπό πίεση για να έχουν γρήγορα απτά αποτελέσματα στον αγώνα κατά της εξέγερσης, διότι υπάρχει ανυπομονησία και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, όπου η αφγανική σύγκρουση θεωρείται δαπανηρό αδιέξοδο.

“Δεν έχουμε πολύ χρόνο,” και “ο χρόνος εργάζεται εναντίον μας”, τόνισε. .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διήμερη επίσκεψη του ναυάρχου Μάλεν, μετά από έναν σταθμό στο Πακιστάν, γίνεται ενώ δύο Αμερικανοί στρατιώτες φέρονται ως αγνοούμενοι από την Παρασκευή. Τα διεθνή στρατεύματα, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών, έχουν τις τελευταίες εβδομάδες τις μεγαλύτερες απώλειες από το 2001.

“Δεν περνάει μια ημέρα χωρίς να σκεφτώ τις θυσίες” των Αμερικανών στρατιωτών”, τόνισε ο ναύαρχος Μάλεν στη βάση Joyce.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης