Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί αποφάσισε να συγκαλέσει επειγόντως “το περιορισμένο συμβούλιο άμυνας και ασφάλειας” για την υπόθεση του Γάλλου ομήρου Μισέλ Ζερμανό, μετά την είδηση που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Ελ Τζαζίρα ότι εκτελέστηκε, ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

“Λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το Αλ Τζαζίρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει αύριο στις 09:00 το περιορισμένο συμβούλιο άμυνας και ασφάλειας”, ανακοίνωσε η προεδρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο συμβούλιο αυτό γύρω από τον αρχηγό του κράτους θα συγκεντρωθούν, ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, ο υπουργός Εσωτερικών Μπρίς Ορτεφέ, ο υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ, ο υπουργός Άμυνας Ερβέ Μορέν και οι διευθυντές αρμόδιων υπουργείων και υπηρεσιών, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Νωρίτερα, το Μέγαρο των Ηλυσίων είχε δηλώσει ότι “δεν έχει επιβεβαίωση” για το χρόνο της εκτέλεσης του ομήρου από την ομάδα της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (Aqmi), προσθέτοντας ότι το Παρίσι “προσπαθεί να επαληθεύσει” την πληροφορία που δόθηκε απο το Αλ-Τζαζίρα.

Η Γαλλία είχε συμμετάσχει την Πέμπτη το πρωί σε μια επιδρομή εναντίον μιας βάσης της Aqmi στο Μάλι στην οποία, σύμφωνα με ένα γάλλο αξιωματούχο, πίστευε ότι θα βρει τον όμηρο, που κρατείται από τον Απρίλιο. Η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα επτά θανάτους, σύμφωνα με τις αρχές της Μαυριτανίας, μεταξύ των μελών της ομάδας αυτής που συνδέεται με την Aqmi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης