Για την πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού έργου στον αγροτικό τομέα, ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψη του, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Καραμανλής που είχε συνεργασία με τον υπουργό Αλέξανδρο Κοντό και τον υφυπουργό Κώστα Κιλτίδη, αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης των αγροτών, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει συγκροτημένη πολιτική με απτά αποτελέσματα, απέναντι στην κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κώστας Καραμανλής που επισήμανε ότι ουδείς στην κυβέρνηση εφησυχάζει, έστρεψε  εκ νέου τα βέλη του προς την αντιπολίτευση, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο λαϊκισμός και η δημαγωγία δεν λύνουν προβλήματα. Ο τόπος, η περιφέρεια, οι αγρότες χρειάζονται αντιμετώπιση με σοβαρότητα και υπεύθυνες δράσεις. Εμείς έχουμε κάνει τις επιλογές μας και κινούμαστε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με διάθεση προσφοράς».

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός έχουν καταβληθεί 170 εκατομμύρια ευρώ για εξισωτικές αποζημιώσεις, ενώ προωθούνται άτοκα δάνεια στις ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών, ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ, για να δοθούν προκαταβολές στους αγρότες που παράγουν δημητριακά.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση καθημερινά δίνει μάχες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι διασφαλίστηκε η καταβολή του συνόλου των πόρων για τους Έλληνες καπνοπαραγωγούς μέχρι το 2013, ενώ μετά από πολύμηνες προσπάθειες διασφαλίζεται και το σύνολο των εισροών για το βαμβάκι μέχρι το 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισε ακόμη ότι στην περιφέρεια κατασκευάζονται έργα υποδομών ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ με στόχο την τόνωση της ανταγωνιστικότητας , την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, την προστασία του περιβάλλοντος, την προστασία του δασικού πλούτου , την ενίσχυση των αγροτών και την παραγωγή ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων με ονομασία προέλευσης ,ενώ αναπτύσσονται δράσεις για την προώθηση και προβολή των ελληνικών προϊόντων.

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ καταβάλλονται εντός τριμήνου, ότι στηρίζονται και ενισχύονται οι βιολογικές καλλιέργειες και οι  κτηνοτρόφοι.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης