Μετά τη μεγάλη νίκη στο Τελ Αβίβ επί της Μακάμπι, ο Ολυμπιακός γνώρισε μία εκτός προγράμματος ήττα από την Βιλερμπάν στο ΣΕΦ με 69-63, για την 20η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» με ρεκόρ 10-9 αρχίζουν πάλι το «κυνήγι» της οκτάδας, από την οποία απέχουν μία νίκη. Στον αντίποδα, οι Γάλλοι επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες (ρεκόρ 6-13), ισοβαθμώντας με τον Παναθηναϊκό στην 16η θέση.  

Με τον Χασάν Μάρτιν εκτός και τους Πρίντεζη, Έλις και Ζαν-Σαρλ να υστερούν απέναντι στα ψηλά κορμιά των παικτών του Τι Τζέι Πάρκερ, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να μπει στη ρακέτα της Βιλερμπάν. Ούτε όμως από την περιφέρεια κατάφερε να γίνει απειλητικός με 29,2% στα τρίποντα και 53,9% στα δίποντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη και ο Κώστας Σλούκας (7 ασίστ) δεν μπόρεσε να προσφέρει επιθετικά στην ομάδα του μένοντας στους 2 πόντους, ων σε κακή βραδιά, την ώρα που ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης δεν πήρε χρόνο συμμετοχής λόγω ενοχλήσεων στη μέση. Εκτός παραμένει εξάλλου ο Κώστας Παπανικολάου.

Στην αγωνιστική επιστροφή του, ο Ααρόν Χάρισον αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 13 πόντους, 11 είχε ο ΜακΚίσιλ και 10 ο Σπανούλης.

Για τελευταία φορά βρέθηκε στη δωδεκάδα του Ολυμπιακού την τρέχουσα σεζόν ο Αντώνης Κόνιαρης, καθώς θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ομπραντόριο, υπό μορφή δανεισμού, από τους «ερυθρόλευκους» μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ισορροπημένη ήταν η πρώτη περίοδος με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να βρει ρυθμό από την άμυνα και να περιορίζει αρχικά την Βιλερμπάν. Με τον Σακίλ ΜακΚίσικ να σημειώνει πέντε γρήγορους πόντους και τον Χαραλμπόπουλο με τον Έλις να βοηθούν οι Πειραιώτες προηγήθηκαν 12-5. Με επί μέρους σκορ 2-9 οι Γάλλοι ισοφάρισαν σε 14-14, ενώ στο 10’ οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 17-17 με τρίποντα από τους Βεζένκοφ και Στραζέλ.

Η αστοχία του Ολυμπιακού, που έκλεισε το ημίχρονο με 4/13 στα τρίποντα, αλλά και η απουσία του Σλούκα, που έμεινε στον πάγκο για μεγάλο διάστημα, καθώς συμπλήρωσε δύο φάουλ έφεραν τη Βιλερμπάν σε θέση οδηγού. Το δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο του Χάρισον, όμως οι Γάλλοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έμεινε χωρίς σκορ για τρία λεπτά και προηγήθηκαν 23-22. Ένα τρίποντο του Σπανούλη και το κάρφωμα του Έλις έφεραν τον Ολυμπιακό με το υπέρ το 29-28, όμως η Βιλερμπάν ξαναπήρε το προβάδισμα με τρίποντο του Κόουλ. Με καλάθι από το Τζένκινς οι Πειραιώτες πήγαν στο αποδυτήρια πίσω στο σκορ με 33-34.

Χωρίς επιθετικές λύσεις, καθώς αδυνατούσε να μπει στη ρακέτα απέναντι στα ψηλά κορμιά της Βιλερμπάν και σταθερά άστοχος από την περιφέρεια, ο Ολυμπιακός συμβιβάστηκε σε 9 πόντους παραγωγικότητα στο 3ο δεκάλεπτο. Επιμέρους σκορ 9-17 έκανε η γαλλική ομάδα, με τον Γιαμπουσελέ να φτάνει τους 15 πόντους. Ακόμη και ο Κώστας Σλούκας ήταν σε κακή βραδιά και το +9 (42-51), από δίποντο του Λάιτι αποτέλεσε τη μεγαλύτερη διαφορά υπέρ των φιλοξενούμενων καθώς και το σκορ της 3ης περιόδου.

Ό,τι χειρότερο συνέβη για την Ολυμπιακό με την έναρξη του 4ου δεκαλέπτου. Ο Στραζέλ ευστόχησε σε τρίποντο και η Βιλερμπάν προσπέρασε και με +12, 42-54. Οι ΜακΚίσικ, Χάρισον και Σπανούλης «υπέγραψαν» σερί 7-0 (49-54) σε μια προσπάθεια αντίδρασης. Ο Γιαμπουσέλε και το τρίποντο του Νόρις Κόουλ… έκοψαν τη φόρα του κακού Ολυμπιακού το βράδυ της Παρασκευής (53-61). Ο Φαλ έφερε στο +10 την ομάδα του, 53-63 και ο Ολυμπιακός είχε να καλύψει 10 πόντους στα 3:35 λεπτά που απέμεναν, κάτι που δεν κατάφερε (63-69 τελικό).

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 33-34, 42-51, 63-69.

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάρισον 13 (1), Χαραλαμπόπουλος 2, Σπανούλης 10 (2), Σλούκας 2, Βεζένκοφ 8 (1), Πρίντεζης 3, Ζαν-Σαρλ 6, Τζένκινς 2, Έλις 6, ΜακΚίσικ 11 (3).

Βιλερμπάν (Τι Τζέι Πάρκερ): Καουντί 5 (1), Ντιό 3 (1), Φαλ 6, Ουόλτον 9 (1), Μπακό 2, Λάιτι 9, Γιαμπουσέλε 19 (3), Κόουλ 8 (2), Στραζέλ 8 (2).

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης