Το zougla.gr  συνεχίζοντας  για τρίτη μέρα, τη δημοσίευση ,κατ’ αποκλειστικότητα, της καταλυτικής  μηνυτήριας  αναφοράς , προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον Εισαγγελέα του Αρείου Παγου κ. Σανιδά, της πρώην Προέδρου Εφετών κ. Μαρίας – Μαργαρίτη- Φώλια, επισημαίνει  στο σημείο αυτό την αντίδραση των δικηγόρων Γρεβενών, απέναντι   στις νόμιμες και θεσμικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις της.

“Μετά  τη διαπίστωσή μου, ότι στο Μονομελές δίδονταν μέχρι και δέκα αναβολές και στο Πολυμελές   πάνω από  τέσσερις, , με αποτέλεσμα να δέχομαι πολλές διαμαρτυρίες από διαδίκους , φτωχούς ανθρώπους στην πλειοψηφία τους, που καλούνταν να καταβάλλουν σε κάθε αναβολή, παραστάσεις στους δικηγόρους τους, αμέσως εφάρμοσα το μέτρο σύμφωνα με τον Κώδικα Πολιτικής  Δικονομίας  να μη δίνονται  πλέον αναβολές,  πάνω από  τις νόμιμες . Ε αυτό ήταν . Αμέσως αντέδρασαν οι δικηγόροι Γρεβενών κ, Γ. Παπαιωάννου και Κ. Καρτιούνης. Ο  πρώτος μέσα στο δικαστήριο μου είπε φωναχτά,  ήρθατε εδώ για να μας αδειάσετε τα πινάκια; Αυτά δεν γίνονταν με τους προηγούμενους προέδρους”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Το  ίδιο συνέβαινε και με τις ποινικές υποθέσεις  του Τριμελούς Πλημ/κείου, όπου λόγω των συνεχών αναβολών σοβαρότατες υποθέσεις αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο παραγραφής.  Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των ογκωδών δικογραφιών Γ.Κανέλλου και Ν. Χατζηζήση και λοιπών, με σοβαρότατες ποινικές διώξεις η εκδίκαση των οποίων, μόλις σε πρώτο βαθμό , πλησίασε την πενταετία από τη διάπραξη των αδικημάτων”. 

“Σημειωτέον ότι στις υποθέσεις αυτές δικηγόρος του Γ. Κανέλου ήταν ο τέως υφυπουργός Εσωτερικών κ. Απόστολος Ανδρεουλάκος  του  οποίου αδελφός  ήταν ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και τωρινός Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών”.

“Να σημειωθεί ακόμα ότι μεταξύ των κλαπεισών δικογραφιών είχαν κλαπεί όπως αποδεικνύεται, και δύο δικογραφίες του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου , που αφορούσαν στους ως άνω , εκτός των εκδοθέντων αποφάσεων”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεχίζεται

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης