Newsroom
Μια σκληρή συμμορία, με ορμητήριο την Δυτική Αττική, από το πρωί της περασμένης Παρασκευής προσπαθεί να πείσει τους δικαστές του Εφετείου Αθηνών και να αποφύγει έτσι τις βαριές ποινές, ίσως και την ισόβια κάθειρξη για τις κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι πριν από έξι χρόνια στραγγάλισαν έναν 75χρονο συνταξιούχο μηχανικό του Εμπορικού Ναυτικού μέσα στο σπίτι του στο Πόρτο Ράφτη. Ο «κυρ Μιχάλης» ζούσε μόνος του από τότε που έχασε την σύζυγό του και ναι μεν άφησε τα καράβια αλλά δεν μπορούσε να ζήσει μακριά από την θάλασσα. Για τους πέντε σκληρούς όμως ήταν ένα εύκολο θύμα από το οποίο θα μπορούσαν να πάρουν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Οι δυο του κόρες τον αναζητούσαν στο τηλέφωνο και καθώς δεν απαντούσε, ζήτησαν από την αδελφή του να πάει στο σπίτι και να δει τι συμβαίνει.
«Του είχαν επιτεθεί, επιφέροντάς του χτυπήματα με τα χέρια τους στην περιοχή της κεφαλής, του στόματος και του λαιμού, έθεσαν αυτόν σε ύπτια θέση στο κρεβάτι του υπνοδωματίου του, περίδεσαν τα χέρια του στο ύψος των καρπών και ακολούθως το λαιμό του με κορδόνι μπλε φόρμας, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν σε αυτόν απόφραξη των αγγείων της περιοχής του τραχήλου (ασφυξία), από την οποία, ως μόνη ενεργό αιτία, επήλθε ο θάνατός του». Στη συνέχεια οι κατηγορούμενοι, που είχαν μπει στο σπίτι από ένα παράθυρο, διέφυγαν και πήραν και το αυτοκίνητο του ηλικιωμένου ναυτικού. Λίγες μέρες μετά το όχημα βρέθηκε καμένο σε αγρόκτημα της Παιανίας.
Πέρασαν τρία χρόνια μέχρι οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών να συλλάβουν τους «πέντε σκληρούς», ηλικίας από 28 έως 35 ετών που όμως ήταν ήδη έγκλειστοι σε διάφορες φυλακές «για διάπραξη σωρείας ληστειών και κλοπών».
Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, οι πέντε κατηγορούμενοι είχαν φύγει με άδεια χέρια καθώς δεν κατάφεραν να βρουν το ποσό των 1.700 ευρώ που είχε κρύψει το θύμα σε ένα συρτάρι, παρά το γεγονός ότι είχαν κάνει άνω κάτω όλο τον χώρο. Μάλιστα, του είχαν πάρει το κινητό του τηλέφωνο το οποίο λίγες μέρες μετά την δολοφονία το… χρησιμοποίησαν, επιβαρύνοντας την θέση τους.
Ωστόσο, οι συνήγοροι υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων και ποινικολόγοι Γιάννης Γλύκας και Χριστίνα Βαθειά, μιλώντας στο zougla.gr υποστήριξαν ότι «και μόνο από την ανάγνωση του παραπεμπτικού βουλεύματος διαπιστώνει κανείς την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων που θα μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν την κατηγορία της «ανθρωποκτονίας από πρόθεση» αλλά και αυτή της «ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα». Οι προανακριτικές αρχές δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους! Χάθηκε πολύτιμος χρόνος, δεν εξετάστηκαν ουσιώδεις μάρτυρες ούτε εκτιμήθηκαν σωστά υφιστάμενες καταθέσεις που ρητά αναφέρουν περί ύπαρξης πολλών αλλοδαπών που πολύ συχνά επισκέπτονταν τον άτυχο εκλιπόντα. Είμαστε βέβαιοι για την έκβαση της υπόθεσης».
Η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη….