Η επέτειος των 100 χρόνων ζωής του Ηρακλή δεν έφερε τύχη στον “Γηραιό”. Οι “κυανόλευκοι” με τον Ροδόλφο Μπορέλ για πέμπτο παιχνίδι στον πάγκο τους δέχτηκαν την ήττα με 2-0 από τη Λάρισα στο “Αλκαζάρ”, σε παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.

Στο 47’ ο Ματέι Ζουράφσκι άνοιξε το σκορ, σε μια φάση που ο επιθετικός της Λάρισας βρίσκονταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ δε θα έπρεπε να μετρήσει, ενώ στο 88’ ο Νίκος Νταμπίζας διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρώτο ημίχρονο η Λάρισα κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για να προηγηθεί. Στο 5’ ο Γκουέλα με κεφαλιά δεν κατάφερε να νικήσει τον Κοβαλέφσκι, ενώ στο 9’ ο Περπερίδης πρόλαβε και σταμάτησε την τελευταία στιγμή του Πάρα. Στο 19’ ο Κυριακίδης με σουτ και στο 34’ ο Νταμπίζας με κεφαλιά σημάδεψαν άουτ. Από την πλευρά του ο Ηρακλής περιορίστηκε στις αντεπιθέσεις, από τις οποίες δεν δημιούργησε σοβαρούς κινδύνους για την εστία του Στέφανου Κοτσόλη.  

Στο δεύτερο μέρος η Λάρισα κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 47’ ο Φωτάκης σούταρε έξω από την περιοχή, ο Κοβαλέφσκι δεν κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα και ο Ζουράφσκι πήρε το ριμπάουντ και πέτυχε το 1-0. Το γκολ ωστόσο θα έπρεπε να ακυρωθεί, καθώς ο παίκτης της Λάρισας την ώρα που ο Φωτάκης σούταρε ήταν πίσω από την άμυνα του Ηρακλή και πήρε τη μπάλα από θέση οφσάιντ.  

Στη συνέχεια η Λάρισα έδωσε χώρο στον Ηρακλή, αλλά ο “Γηραιός” δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να σκοράρει. Αντίθετα, η Λάρισα στο 81’ με τον Τσίγκα, ανάγκασε τον κίπερ του Ηρακλή να διώξει εντυπωσιακά, ενώ στο 88’ ο Νταμπίζας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό Λάρισα – Ηρακλής 2-0.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λάρισα  (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Κώτσιος, Βενετίδης, Νταμπιζας, Κυριακίδης, Σολάνο, Γκουέλα (68΄ Κυριάκος), Πάρα (78΄ Τσίγκας), Φωτάκης, Βεμπερ, Ζουράφσκι (+90΄ Βλασόπουλος).

Ηρακλής (Ροδόλφο Μπορέλ): Κοβαλέφσκι, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Περπερίδης, Κονέ, Ντιε (80΄ Γιάντσης), Παπαστεργιανός (66΄ Γκαρσία), Μάρτος, Αγρίτης (62΄ Κωνσταντίνου), Επστάιν, Γιαννούλης.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης