H εφημερίδα «Los Angeles Times» στο ένθετό της, «Food», δημοσιεύει ανταπόκριση από την Αθήνα της Diane Kochilas με αφιέρωμα στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα.

Το αφιέρωμα έχει γενικό τίτλο «Modern Greek» και καταγράφει την τάση «ανανέωσης» που φαίνεται να ακολουθούν τα σύγχρονα ελληνικά εστιατόρια – όσον αφορά τις κλασικές ελληνικές συνταγές – με νέα πιάτα που είναι εύκολο να εμπνευστεί κανείς, αλλά ακόμη και να τα δημιουργήσει στο σπίτι του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γευσιγνώστρια δημοσιογράφος, κριτικός εστιατορίων και ιδιοκτήτης της σχολής μαγειρικής Glorious Greek Cooking School στην Αθήνα, όταν πρωτοήρθε πριν από 20 χρόνια, αντιλήφθηκε ότι η ταβέρνα ήταν ένας θεσμός για τους Έλληνες.

Μεταξύ άλλων, προτείνει μέσα από το αφιέρωμα-άρθρο τρία εστιατόρια που της προκάλεσαν αίσθηση και σηματοδοτούν την τάση της «νέας ταβέρνας» στην Αθήνα.

Το πιο σημαντικό στοιχείο αυτής της υποκατηγορίας εστίασης είναι ότι το φαγητό αυτών των νέων ταβερνών μοιάζει πολύ με το σπιτικό φαγητό. Ενώ το σπιτικό ελληνικό φαγητό συχνά είναι απόν από τα ελληνικά εστιατόρια των ΗΠΑ , το φαγητό της ταβέρνας στην Ελλάδα αποτελεί ένα επαρκές στοιχείο για την προσέλκυση τουριστών στην Αθήνα.

πηγή: www.greeknewsonline.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης