Το Ισραήλ επεξεργάζεται σχέδιο για την οικοδόμηση ενός εργοστασίου παραγωγής ενέργειας, μίας μονάδας αφαλάτωσης και τη δημιουργία των υποδομών για το δίκτυο ύδρευσης της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν.

«Αυτά τα έργα μπορούν να λύσουν ένα πραγματικό πρόβλημα, όπως αυτό του πόσιμου ύδατος και της ηλεκτρικής ενέργειας και να βελτιώσουν την κατάσταση», δήλωσε ο Λίμπερμαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τη συνάντηση που είχε με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθι Άστον, ο Λίμπερμαν διαβεβαίωσε ότι με τη νέα ισραηλινή πολιτική αυξάνεται η ποσότητα των αγαθών που μπορούν να μεταφέρονται στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά παραδέχτηκε ότι αυτό δεν είναι αρκετό και επισήμανε ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ αναζητεί σοβαρούς εταίρους, για να βελτιώσει την οικονομική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα υποστηρίξουν τα ισραηλινά σχέδια.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας από την πλευρά της, χαρακτήρισε ως “ένα βήμα προς τα εμπρός” τη νέα ισραηλινή πολιτική , αλλά κάλεσε το Ισραήλ να επιτρέψει τις εξαγωγές αγαθών από τη Γάζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης