Δεκαεπτά νέοι άνθρωποι, ανάμεσά τους και πέντε γυναίκες, σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί, όταν ομάδα ενόπλων τους επιτέθηκε κατά τη διάρκεια μεγάλης γιορτής στο Τορεόν του βορείου Μεξικού.

Επιπλέον, δεκαοκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά της «βαριά οπλισμένης» ομάδας εισέβαλε στο χώρο όπου γινόταν η γιορτή στην ίδια περιοχή, πρωτεύουσα της πολιτείας Κοαχουίλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίθεση έγινε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που πραγματοποιήθηκαν οι επιθέσεις δολοφόνων των καρτέλ των ναρκωτικών. «Μπήκαν μέσα. Φώναξαν: σκοτώστε τους όλους και άρχισαν να πυροβολούν οτιδήποτε κινείτο», δήλωσε αστυνομικός, επικαλούμενος τις αναφορές αυτόπτων μαρτύρων.
Σύμφωνα με το υπουργείο δικαιοσύνης, η βία που σχετίζεται με το οργανωμένο έγκλημα και κυρίως με τη διακίνηση ναρκωτικών στο Μεξικό έχει προκαλέσει το τελευταίο τριήμερο το θάνατο 33 ανθρώπων, μεταξύ τους κι έξι αστυνομικοί στο βόρειο και το νότιο Μεξικό, ενώ από την αρχή του έτους έχουν σκοτωθεί 7.000 άτομα.

Συνολικά την περασμένη χρονιά οι συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών και αστυνομικών προκάλεσαν το θάνατο 9.000 ανθρώπων.

Μετά την άνοδο του προέδρου Φελίπε Καλντερών το Δεκέμβριο του 2006, ο οποίος κήρυξε πόλεμο ενάντια εμπόρων ναρκωτικών, ο τραγικός απολογισμός των νεκρών προσεγγίζει τους 25.000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης