Το Ισραήλ καλεί η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, να ελαφρύνει περαιτέρω τον αποκλεισμό της Γάζας και να επιτρέψει στους Παλαιστίνιους να ξεκινήσουν και πάλι τις εξαγωγές.

«Η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ξεκάθαρη: θέλουμε οι άνθρωποι να έχουν τη δυνατότητα να κινούνται ελεύθερα και να βλέπουν προϊόντα όχι μόνο να εισάγονται στη Γάζα, αλλά και να εξάγονται από αυτή» δήλωσε η Άστον, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στη Λωρίδα της Γάζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Άστον πρόσθεσε ότι θα συζητήσει το θέμα αργότερα σήμερα στη συνάντησή της με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόταση στο τραπέζι να ανοίξει το λιμάνι» δήλωσε. «Η καλύτερη λύση και αυτή που υποστηρίζεται περισσότερο από τους Παλαιστίνιους μοιάζει να είναι το άνοιγμα των χερσαίων περασμάτων και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε» υπογράμμισε η Άστον.

Η Άστον επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ στη Γάζα, ενώ αναμένεται να συναντηθεί και με τοπικούς επιχειρηματίες, ωστόσο δεν θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Χαμάς. Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη της Άστον στη Γάζα τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης