Το γρήγορο σχηματισμό κυβέρνησης του Ιράκ δήλωσε ότι επιθυμεί, ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ- Άσαντ κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον ιρακινό, ριζοσπάστη ιερωμένο, Μοκτάντα Σαντρ.

Ο ‘Ασαντ που σήμερα συμπληρώνει δέκα χρόνια από τότε που διαδέχθηκε τον πατέρα του στο αξίωμα της προεδρίας, εξέφρασε κατά τη συνάντηση αυτή, την πλήρη υποστήριξή του «στο σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας στο Ιράκ το συντομότερο δυνατό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οποιαδήποτε καθυστέρηση στο σχηματισμό μιας τέτοιας κυβέρνησης θα έχει αρνητική επίπτωση στην κατάσταση στο Ιράκ», πρόσθεσε.

Ο σιίτης ιερωμένος από την πλευρά του, εξέφρασε την εκτίμησή του για τις θέσεις της Συρίας, «που φιλοξενεί τους Ιρακινούς από την έναρξη της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ (το 2003), που στέκεται στο πλευρό του ιρακινού λαού και εργάζεται υπέρ της σταθερότητας και της ασφάλειας στο Ιράκ».

Βαγδάτη και Ουάσινγκτον κατηγορούν τη Συρία, σύμμαχο του Ιράν στην περιοχή, ότι στηρίζει την τρομοκρατία, επιτρέποντας σε μέλη της Αλ Κάιντα να εισέρχονται στο Ιράκ από το έδαφός της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μοκτάντα Σαντρ είχε επίσης επισκεφθεί τη Δαμασκό πριν από ένα χρόνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης