Σοφή επιλογή αποδείχθηκε για την υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων για τη θέση του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας η στροφή της προς τους ισπανόφωνους ψηφοφόρους, η οποία αιφνιδίασε τον δημοκρατικό αντίπαλό της.

Η Μεγκ Γουίτμαν, μία δισεκατομμυριούχος, πρώην επικεφαλής της e-bay, η οποία είναι νέα στην πολιτική και διεκδικεί πολιτικό αξίωμα για πρώτη φορά, αιφνιδίασε τον δημοκρατικό αντίπαλό της, Τζέρι Μπράουν, ξεκινώντας μία μεγάλη εκστρατεία στα Ισπανικά τόσο στην τηλεόραση όσο και σε διαφημιστικές πινακίδες και μπαίνοντας έτσι δυναμικά σε μία εκλογική ομάδα που παραδοσιακά υποστηρίζει το Δημοκρατικό Κόμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό της έδωσε από τον προηγούμενο Μάρτιο 14 μονάδες στους ισπανόφωνους, ανεβάζοντας το ποσοστό αποδοχής της από το 25% στο 39%, ενώ, σύμφωνα με τους αναλυτές, χρειάζεται το ένα τρίτο της κοινότητας για να δημιουργήσει έναν νικηφόρο συνασπισμό.

Σε εθνικό επίπεδο, οι ρεπουμπλικάνοι ενθουσιάζονται στην ιδέα, ότι η Γουίτμαν, η οποία πέρασε μπροστά στις δημοσκοπήσεις, θα κερδίσει τον δημοφιλή Μπράουν, ο οποίος έχει διατελέσει κυβερνήτης της πολιτείας που συγκαταλέγεται στα προπύργια των Δημοκρατικών.

Η 53χρονη χρηματοδοτεί η ίδια την εκστρατεία της, σε μία χρονιά που η εξασθενημένη αμερικανική οικονομία έχει πλήξει τους δημοκρατικούς αλλά και γενικότερα όλους τους κατόχους πολιτικών θέσεων που θα κριθούν στις εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, όποιος είναι ο επόμενος κυβερνήτης θα κληρονομήσει μία πολιτεία που βαρύνεται με διψήφιο ποσοστό ανεργίας, έναν προϋπολογισμό στο κόκκινο και μία ελάχιστα δημοφιλή και βαθιά πολωμένη Βουλή.

Η πρώτη διαφήμιση της Γουίτμαν στα Ισπανικά έγινε κατά τη διάρκεια του αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ Μεξικού και της Γαλλίας και επικεντρώθηκε στα ζητήματα οικονομίας και εργασίας.

Στις διαφημιστικές πινακίδες ανέφερε ότι είναι αντίθετη στον νόμο της Αριζόνας όπως και στην πρόταση 187 του 1994, η οποία είχε υποστηριχθεί από τους ρεπουμπλικάνους και προέβλεπε τη διενέργεια δημοψηφίσματος για να απαγορευθεί στους παράνομους ξένους να χρησιμοποιούν υπηρεσίες της πολιτείας, όπως η υγεία και η εκπαίδευση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης