Μια περίεργη υπόθεση κλοπής βλημάτων από αποθήκη στρατιωτικού εξοπλισμού στον Έβρο έχει θέσει σε «κόκκινο συναγερμό» το Δ’ Σώμα Στρατού του Έβρου και το «Πεντάγωνο».

Χθες, μετά από έλεγχο ρουτίνας, διαπιστώθηκε ότι έλειπαν από την αποθήκη δύο κιβώτια με βλήματα όλμων, των 81 χιλιοστών, από τους οποίους οι δύο είναι εκρηκτικοί και οι 3 φωτιστικοί  λευκού φωσφόρου. Η τελευταία λεπτομερής καταμέτρηση των υλικών που βρίσκονταν μέσα στην αποθήκη έγινε στις 11 Νοεμβρίου, άρα η κλοπή πρέπει να έγινε μέσα στις τελευταίες δύο εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό πάντως που σίγουρα περιπλέκει την υπόθεση, είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι τα λουκέτα στην αποθήκη ήταν αλλαγμένα. Δηλαδή, κάποιος ή κάποιοι έσπασαν τα προηγούμενα λουκέτα και τα αντικατέστησαν με νέα.

Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται από την ΕΛΑΣ, ωστόσο τα πιθανότερα σενάρια είναι δύο. Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο η κλοπή έγινε από κάποιον ή κάποιους εκτός στρατού προφανώς για να τα πουλήσουν. Το δεύτερο σενάριο μιλά για «εσωτερική υπόθεση». Δηλαδή κάποιος να «έστησε» τη διάρρηξη για να τακτοποιήσει λογιστικές απώλειες σε άλλη αποθήκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης