Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να βοηθήσουν τους πολιτικούς στη χώρα του, προκειμένου να σχηματίσουν κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι η αδυναμία τους να κάνουν κυβέρνηση δημιουργεί ένα κενό εξουσίας που μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση.

Τα ιρακινά πολιτικά κόμματα έχουν φθάσει σε αδιέξοδο μετά τις εκλογές της 7ης Μαρτίου, ως προς το ποιά κόμματα θα πάρουν μέρος στον κυβερνητικό συνασπισμό και το ποιός θα είναι ο νέος πρωθυπουργός και πρόεδρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Δευτέρα, οι πολιτικοί ανέβαλαν για δύο εβδομάδες τη σύγκληση της Βουλής, που επρόκειτο να επιλέξει το νέο πρόεδρο της χώρας.

Στη διάρκεια επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον, όπου είχε συνάντηση με τη Χίλαρι Κλίντον, ο Ιρακινός υπουργός Εξωτερικών, Χοσιγιάρ Ζεμπαρί δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να βοηθήσουν τους Ιρακινούς πολιτικούς να ξεπεράσουν το αδιέξοδο.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει ρόλος για μεγαλύτερη εμπλοκή, ώστε (οι Ηνωμένες Πολιτείες) να βοηθήσουν, να ενθαρρύνουν, να διευκολύνουν – όχι στην επιλογή της επόμενης κυβέρνησης ή του επόμενου ηγέτη- αλλά στο να έχουν ένα μεγαλύτερο ρόλο στη διαδικασία», δήλωσε ο Ιρακινός υπουργός Εξωτερικών στους δημοσιογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης