Ταραχές στους δρόμους του Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας. Καθολικοί επιτέθηκαν, με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, πέτρες, σε Προτεστάντες διαδηλωτές και στους αστυνομικούς που τους συνόδευαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλά άτομα.

Η αστυνομία με πλαστικές σφαίρες και νερό υπό πίεση προσπάθησε να διαλύσει τους επιτιθέμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια αστυνομικός νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στο νοσκοκομείο. Η Σάρον Ο’Νιλ, δημοσιογράφος του τοπικού καναλιού UTV, δήλωσε ότι η νεαρή αστυνομικός τραυματίστηκε στο κεφάλι από πέτρα.

Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας (PSNI) ανέφερε ότι τραυματίστηκαν πολλοί ακόμη αστυνομικοί, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η 12η Ιουλίου είναι, κατά παράδοση, η ημέρα που κορυφώνονται οι παρελάσεις τις οποίες οργανώνει στη Βόρεια Ιρλανδία το προτεσταντικό Τάγμα της Οράγγης. Τα μέλη του Τάγματος προσπάθησαν να διασχίσουν τη συνοικία Αρντόιν (βόρειο Μπέλφαστ) των καθολικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα είχαν τραυματιστεί ακόμη 27 αστυνομικοί σε ταραχές που ξέσπασαν στο Μπέλφαστ, στο περιθώριο των παρελάσεων.

Οι προτεστάντες παρελαύνουν κάθε χρόνο γιορτάζοντας με αυτόν τον τρόπο τη μάχη του Μπόιν, στις 12 Ιουλίου 1660, όταν ο προτεστάντης πρίγκιπας Γουλιέλμος της Οράγγης νίκησε τον καθολικό βασιλιά Ιάκωβο Β΄.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης