Ο Μάρκο Μπελόκιο, μέσα από την ταινία «Ο Προδότης» μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη, την αληθινή και συγκλονιστική ιστορία του Τομάσο Μπουσέτα, ενός Σισιλιάνου, μέλους της Κόζα Νόστρα, του οποίου οι καταγγελίες κατά τη δεκαετία του ’80 οδήγησαν στη πιο σημαντική δίκη για τη Μαφία και στη σχεδόν οριστική εξάρθρωση της περιβόητης μαφιόζικης οργάνωσης. Πρόκειται για τη δίκη Μάξι, η οποία διήρκεσε έξι χρόνια κι οδήγησε σε 475 καταδίκες.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ξέσπασε πόλεμος μεταξύ των αφεντικών της Σικελικής Μαφίας, γνωστής κι ως Κόζα Νόστρα. Ο Τομάτο Μπουσέτα κρύφτηκε με την οικογένεια του στη Βραζιλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών ωστόσο συνεχιζόταν στην Ιταλία και οι σύμμαχοι του δολοφονούνταν ο ένας μετά τον άλλο. Η σύλληψη και η έκδοση του Μπουσέτα από τη Βραζιλιάνικη αστυνομία, τον οδήγησε να πάρει μια απόφαση που θα άλλαζε ολόκληρη την ιστορία της Μαφίας: συναντήθηκε με τον δικαστή Φαλκόνε και πρόδωσε τον αιώνιο όρκο σιωπής που έδωσε στην Κόζα Νόστρα.

Ο Τομάσο Μπουσέτα έγινε ο πρώτος πληροφοριοδότης στην ιστορία της Μαφίας.

Η ταινία βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Il Traditore / The Traitor

Δραματική 2019

Διάρκεια: 153′

Ιταλογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Μάρκο Μπελόκιο με τους: Πιέρφρανσέσκο Φαβίνο, Λουίτζι Λο Κάσκιο, Μαρία Φερνάντεζ Καντίντο, Νικόλα Κάλι.

Δείτε το τρέιλερ:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης