Νέο σκάνδαλο με μοναχό – κατασκευαστή. Ο Αγιορίτης της Μονής Εμμαούς που χτίζει βίλες στα οικόπεδα της Μονής. Η κατασκευαστική με γενικό «κουμανταδόρο» το Μακάριο.

Η μηχανή για την «αρπαγή» εκατομμυρίων ευρώ στήθηκε από το μοναχό Μακάριο που ήρθε από το Άγιον Όρος και ζει, εδώ και χρόνια, στο πολυτελέστατο «κελί» του μέσα στη Μονή Εμμαούς στη Βόρεια Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άνθρωπος που μίλησε στη zougla.gr δηλώνει θύμα του Μακάριου και μας περιέγραψε πώς κατάφερε να του «αρπάξει» περισσότερα από 1 εκατομμύριο ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως “εγκέφαλος” της κατασκευαστικής «ΚΤΗΣΗ Α.Ε» φέρεται ο Μακάριος, είναι ο άνθρωπος που πλησίασε το θύμα του, λέγοντάς του ότι μπορούν να βγάλουν πολλά λεφτά, παίρνοντας δάνεια από συγκεκριμένα υποκαταστήματα τραπεζών και επενδύοντας τα δάνεια αυτά σε κατασκευές. Δείτε τη διαδρομή που ακολουθήθηκε στην παραγωγή του βρώμικου χρήματος.

  1. Το θύμα ζητά από συγκεκριμένη τράπεζα δάνειο για την αγορά οικοπέδων της Μονής Εμμαούς.
  2. Η τράπεζα εγκρίνει το δάνειο με απίστευτες υπερτιμολογήσεις, έγγραφα των οποίων θα δείτε παρακάτω.
  3. Τα χρήματα του δανείου δεν μπαίνουν ποτέ στο λογαριασμό του κατ’ όνομα δανειολήπτη.
  4. Όπως όλα δείχνουν, τα χρήματα πηγαίνουν και στο μοναχό Μακάριο, ο οποίος χτίζει ακίνητα σε οικόπεδα της Μονής Εμμαούς.
  5. Το θύμα έως και σήμερα πληρώνει τις δόσεις του δανείου που δεν πήρε ποτέ.

Τα δάνεια – απάτη

Διαβάστε προσεκτικά τα έγγραφα που σας παραθέτουμε, για να καταλάβετε πώς εκατομμύρια ευρώ έφταναν στα χέρια του Μακάριου μέσω των δανείων. Στο πρώτο έγγραφο, θα διαβάσετε ότι ο δανειολήπτης ζητά δάνειο ύψους περίπου 5.000 ευρώ για την αγορά του οικοπέδου, αυτή είναι η αξία του, όπως αναφέρεται στα συμβόλαια και 295.000 ευρώ, για περίφραξη του οικοπέδου! Δηλαδή στο σύνολο 300.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο βρίσκεται στο Λαγκαδά, δεν περιέχει ακίνητο και δεν ξεπερνά τα 5 στρέμματα.

Δείτε τώρα και το επόμενο έγγραφο που αφορά στην αιτιολόγηση των 295.000 ευρώ, που είναι το κόστος της περίφραξης. Είναι έγγραφο που πηγαίνει προς την τράπεζα, για να «καλύψει» το ποσό. Θα δείτε ότι στην περιγραφή της περίφραξης περιλαμβάνεται από δάπεδο, έως κόστος για τζάκι, όλα αυτά σε οικόπεδο που δεν υπάρχει ακίνητο.

Αυτά τα έγγραφα αφορούν σε ένα από τα δάνεια που εκταμιεύθηκαν και είναι ενδεικτικά για το πώς λειτουργεί το κύκλωμα της απάτης. Στο γραφικό που ακολουθεί θα δείτε ποια είναι η σειρά και η αλυσίδα του κυκλώματος.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης