Η τιμή του πετρελαίου κινείται κοντά στα 44 δολάρια το βαρέλι και αναμένεται να σημειώσει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Ιούνιο, καθώς στοιχεία έδειξαν μία αδύναμη ζήτηση, ενισχύοντας τις ανησυχίες για μία αργή ανάκαμψη από την πανδημία της COVID-19. Στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης έδειξαν ότι η εγχώρια ζήτηση βενζίνης μειώθηκε την τελευταία εβδομάδα.
Η τιμή του μπρεντ, που είναι ο διεθνής δείκτης αναφοράς, σημείωνε σήμερα άνοδο 5 σεντς ή 0,1% στα 44,12 δολάρια το βαρέλι, οδεύοντας προς εβδομαδιαία πτώση 2,3%. Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) υποχωρούσε 3 σεντς στα 41,34 δολάρια και αναμένεται να καταγράψει την πρώτη εβδομαδιαία πτώση τις τελευταίες πέντε εβδομάδες.
Το επίκεντρο της προσοχής σήμερα θα είναι στα στοιχεία για τη μισθωτή απασχόληση στις ΗΠΑ, τα οποία θα ανακοινωθούν στις 15:30 (ώρα Ελλάδας), τα οποία μπορεί να αποτελέσουν το έναυσμα για πωλήσεις, αν η αναμενόμενη επιβράδυνση των προσλήψεων είναι μεγαλύτερη της προβλεπόμενης. Το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να μειωθεί στο 9,8% από το 10,2%.
Η τιμή του πετρελαίου έχει ανακάμψει από τον Απρίλιο, όταν η τιμή του μπρεντ βυθίστηκε στα 16 δολάρια το βαρέλι -χαμηλό επίπεδο 21 ετών- και η τιμή του αμερικανικού αργού εισήλθε για λίγο σε αρνητικό έδαφος. Η πτώση-ρεκόρ της προσφοράς μετά τον Μάιο από τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του ενίσχυσε τις τιμές. Ο ΟΠΕΚ άρχισε τον Αύγουστο να περιορίζει τη μείωση της προσφοράς, αυξάνοντας την παραγωγή κατά σχεδόν 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.