«Τα τοπικά περιοριστικά μέτρα στο Ηράκλειο είναι για καλό, είναι προσωρινά και έχουμε δει ότι όπου εφαρμόζονται αποδίδουν. Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να τηρούνται ώστε να δούμε το επιδημιολογικό φορτίο που έχει αυτή τη στιγμή το Ηράκλειο όπως και στα Χανιά».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Αρκουμανέας κατά τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή από σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου για τον περιορισμό διασποράς του Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πού βασίστηκε η απόφαση λήψης των περιοριστικών μέτρων

«Θέλουμε όλοι να εφαρμόσουν αυτά τα μέτρα ώστε να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο που έχει αυτή τη στιγμή το Ηράκλειο και τα Χανιά» είπε χαρακτηρηστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, ο οποίος διευκρίνισε ότι η απόφαση λήψης των περιοριστικών μέτρων βασίστηκε σε μία σειρά δεδομένων σε συνδυασμό με τα στοιχεία σχετικά με ανθρώπους που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και είχαν βρεθεί το προηγούμενο διάστημα στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο των διακοπών τους.

Αισιόδοξος ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ- Δεν αποκλείεται παράταση των μέτρων αν δεν εφαρμοστούν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν παρέλειψε επίσης να εκφράσει την αισιοδοξία του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα θα αποδώσουν, αναφέροντας το παράδειγμα της Ξάνθης ή του Πόρου, όπου τα πράγματα ήταν δυσκολότερα απ’ ό,τι στο Ηράκλειο.

Όπως επισήμανε πάντως αν οι πολίτες δεν υπακούσουν στα νέα μέτρα δεν αποκλείεται να υπάρχει παράτασή τους.

 

 

Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης με τη σειρά του ενημέρωσε για όλα τα μέτρα πρόληψης που έχει λάβει η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας από την έναρξη της πανδημίας για την προστασία των πολιτών.

 

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Λάμπρος Βαμβακάς ανέφερε ότι συζητήθηκαν όλα τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι τώρα για τη νόσο COVID-19 στο νησί, η εικόνα που παρουσιάζουν οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, οι αυξημένοι έλεγχοι από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, και η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων από σήμερα στο Ηράκλειο με στόχο τη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων:  «Η συνεργασία που έχουμε με την Περιφέρεια Κρήτης είναι εξαιρετική από την πρώτη ημέρα της πανδημίας και ευχαριστούμε δημόσια και τον περιφερειάρχη για τα καλά αποτελέσματα που υπάρχουν σε όλο το νησί για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο νησί».

Το μεσημέρι θα επισκεφθεί το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κρήτης και στις 14:30 μ.μ. θα πάει στα Χανιά, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη και τους διοικητές των νοσοκομείων Χανίων και Ρεθύμνου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το απόγευμα ανακοινώθηκαν έκτακτα περιοριστικά μέτρα για το Ηράκλειο, που τίθενται σε ισχύ από σήμερα το πρωί και για 14 ημέρες.

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης