Με τον οίκο Valentino να δείχνει την τελευταία Haute Couture collection της σεζόν Φθινόπωρο –Χειμώνας 2010/11 και τους οίκους Ellie Saab & Jean Paul Gaultier να εξιτάρουν την φαντασία μας, έπεσε η αυλαία της εβδομάδας Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι.

“Wearable” πρέπει να χαρακτηριστεί η φετινή Haute week αφού μετατροπές βλέπουμε και στον οίκο Valentino, με τους σχετικά φρέσκους creative directors Maria Grazia Chiuri & Pier Paolo Piccioli να δίνουν μια commercial τροπή στην καινούρια κολεξιόν με κομμάτια που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε γυναίκας που έχει προτεραιότητα την κομψότητα, το στιλ και την άνεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
 
 Chanel

See-through βραδινά φορέματα από δαντέλα και οργάντζα, διακοσμημένα με σατέν φιόγκους και cocktail μίνι φορέματα με όγκο στη φούστα συνδυασμένα με κοντά τετραγωνισμένα/ structural σακάκια, εστίασαν οι σχεδιαστές την collection με προσοχή να δίνεται πάντα στη λεπτομέρεια.

Με focus στην νεανική αγορά, η παλέτα των χρωμάτων κυμαίνεται σε pall τόνους του ροζ, μπεζ και λευκού χωρίς να απαρνείται τα κλασικά χρώματα του οίκου μαύρο και κόκκινο. Αυτό που έλειπε ήταν για ακόμη μια φορά το glamour που πρόσφερε η αίγλη του κορυφαίου σχεδιαστή Valentino!

Ο μοναδικός στο είδος του Elie Saab υποδέχτηκε τους δημοσιογράφους και τα περιοδικά μόδας σε μια κυριολεκτικά μαύρη τρύπα. Όπως και στις άλλες collections που παρακολουθήσαμε το φαινόμενο ήταν ένα, τα ρούχα πιο πολύ θύμιζαν prêt-a-porter παρά haute couture.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
 
 Armani- Alexis Mabille

Μακριές τουαλέτες, καταπληκτικά σχεδιασμένες με ρομαντική διάθεση και υφάσματα που τόνιζαν την ρέουσα μορφή των βραδινών φορεμάτων, αλλά και γλυκά κοντά φορέματα με ένα ώμο από chiffon σε αποχρώσεις olive, χρυσού, κόκκινου και μαύρου. Μεγάλο ρόλο έπαιξε και το ύφασμα βελούδο σε μια κομψή συλλογή φτιαγμένη εξ ολοκλήρου για εμφανίσεις σε σημαντικές πρεμιέρες και την ανατολική αγορά.

Τέλος ο μύθος της γαλλικής ιδιαιτερότητας ο Jean Paul Gaultier έδειξε μια συλλογή αφιερωμένη στην κομψή παραδοσιακή Γαλλίδα. Με επιρροές από γαλλικές ταινίες αλλά και Γαλλίδες ηθοποιούς με πρώτη και καλύτερη την Catherine Deneuve – η οποία ήταν και στην πρώτη σειρά του show.

Ο γνωστός σχεδιαστής έπαιξε με κλασσικά παριζιάνικα στοιχεία όπως την καμπαρντίνα, re-worked τουρμπάνια, σκούρες αποχρώσεις και κομψές γραμμές, πολύ δέρμα, τελειώματα με γούνα αλλά και σεξουαλικούς υπαινιγμούς χρησιμοποιώντας την τέχνη της αποπλάνησης μέσω ειδυλλιακών εσωρούχων.

Κλείνοντας το show με ένα αισθησιακό στριπτίζ η εξαιρετική burlesque καλλιτέχνιδα Dita Von Teese δεν άφησε τίποτα στην φαντασία των θεατών, εντείνοντας έτσι την ιδέα της αισθησιακής Παριζιάνας που είχε ως πρότυπο στην Haute collection o μετρ Jean-Paul!

To Stylewatch.gr παρακολούθησε όλες τις κολεξιόν Υψηλής Ραπτικής και μπορείς και εσύ να τις δεις με ένα κλικ Givenchy/Chanel, Dior/Alexis Mabille/Buchra Jarra/Armani Prive!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης