Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε στο 2ο όμιλο της Ευρωλίγκα και θα αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων τις Ρεάλ Μαδρίτης, Ουνικάχα Μάλαγα, Βίρτους Ρόμα και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς τόνισε ότι στο συγκεκριμένο όμιλο υπάρχουν ομάδες με παράδοση στο μπάσκετ.

«Πέσαμε σε έναν όμιλο με ομάδες που έχουν μεγάλη παράδοση και θέλουν φυσικά να επιτύχουν. Ανάλυση δεν μπορούμε να κάνουμε, γιατί ακόμη οι περισσότεροι δεν έχουν ολοκληρώσει τις μεταγραφικές κινήσεις τους. Ο Ολυμπιακός, πάντως, που συμμετείχε στα δυο τελευταία Final-4, έχει την ίδια υψηλή φιλοδοξία και για την ερχόμενη περίοδο», δήλωσε ο Ίβκοβιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος, που ήταν παρών στην κλήρωση της Βαρκελώνης είπε: «Ο στόχος είναι ίδιος με αυτόν που είχαμε τα δύο τελευταία χρόνια, να προκριθούμε δηλαδή και πάλι στο Final-4. Πάνω σε αυτό θα δουλέψουμε και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή. Θα είναι μεγάλη χαρά για μας να γυρίσουμε στη Ρώμη, μετά την κατάκτηση του τίτλου το 1997. Μιλάμε για τις καλύτερες 24 ομάδες στην Ευρώπη, οπότε όλες τους είναι πολύ δυνατές».

Ο τεχνικός διευθυντής της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Αλμπέρτο Ερέρος είπε: «Ο όμιλος μας είναι πάρα πολύ δύσκολος. Πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά για να καταφέρουμε να φτάσουμε στους “16”. Ούσα και η Μάλαγα στον όμιλο κάνει πιο δύσκολο το έργο μας, αλλά δεν ανησυχούμε. Έχουμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό, την ομάδα που μας απέκλεισε στα τελευταία πλέι οφ, οπότε θα είναι ιδιαίτερο να παίξουμε απέναντί του. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η πρόκριση στο TOP 16 και μετά θα μπορούμε ονειρευόμαστε και πρόκριση στα πλέι οφ. Εάν τα καταφέρουμε στα πλέι οφ, θα έχουμε μπροστά μας το Final-4. Και η αλήθεια είναι ότι ώρα είναι η Ρεάλ να προκριθεί σε ένα Final-4».

Από την πλευρά της Μάλαγα ο μάνατζερ, Μάνουελ Ρούμπια, είπε: «Πάντα αντιμετωπίζεις δύσκολες ομάδες στην Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ Μαδρίτης είναι δύσκολες ομάδες, αλλά θα πρέπει να είμαστε θετικοί σκεπτόμενοι έστω πως είναι εύκολο να ταξιδέψεις στην Αθήνα και τη Μαδρίτη. Η Ρόμα είναι επίσης μια σκληρή ομάδα και επίσης θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε ποια άλλη ομάδα, θα προστεθεί στον όμιλο. Υπογράψαμε με τον Τέρελ ΜακΙντάιρ, αλλά μόνο με αυτή την προσθήκη δεν θα μπορέσουμε να φτάσουμε μακριά. Χρειάζεται να αποκτήσουμε κι άλλους σημαντικούς παίκτες για να βελτιώσουμε το ρόστερ μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο μάνατζερ της Βίρτους Ρόμα, Πιερτζόρτζο Μποτάι, επεσήμανε: «Είναι φανερό πως πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο όμιλο. Βρισκόμαστε σε έναν όμιλο με ισπανικές ομάδες που είναι οι καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, αλλά θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Είμαστε χαρούμενοι που θα συναντήσουμε για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης